Arhitektura +

Arhitektura + fotografija i drugi mediji: Ivan Dorotić

Autor/izvor: DAZ/Sekcija Mladih DAZ-a 13/01/2014

Novi video intervju iz ciklusa Arhitektura + u organizaciji Sekcije mladih DAZ-a predstavlja Ivana Dorotića, mladog arhitekta, fotografa i autora brojnih tekstova iz sfere umjetnosti i kulture.

Ivan Dorotić rođen je u Splitu 1980. godine. Nakon završene Klasične gimnazije upisuje Arhitektonski fakultet u Zagrebu gdje je 2008. godine diplomirao. Na istom je fakultetu, pri Katedri za urbanizam, dvije godine radio kao honorarni asistent.
Djeluje kao freelance multidisciplinarni autor, stvarajući u sferama fotografije (ivannekadfotka), arhitekture, dizajna i publicistike. Izlagao je na dvije samostalne fotografske izložbe te na nizu skupnih fotografskih, dizajnerskih i arhitektonskih izložbi.

Tri je godine bio urednik bloga pogledaj.to, a u proljeće 2013. godine pokreće portal o vizualnoj kulturi i umjetnosti Vizkultura, čiji je glavni urednik. Piše i pisao je za nekoliko on-line i tiskanih medija, a odnedavno je dopisnik iz Hrvatske za nizozemski arhitektonski magazin o europskoj arhitekturi A10.
Kao freelance fotograf kontinuirano surađuje sa nizom domaćih arhitektonskih studija i dizajnera, a povremeno djeluje i u odnosima s javnošću za razne projekte iz sfere vizualnih umjetnosti.
Sredinom 2014. na samostalnoj izložbi u Galeriji SC u Zagrebu predstavit će svoj fotografsko-dokumentaristički autorski projekt ‘Podstanari’. Ivanove fotografske radove možete pogledati na stranici IVAN nekad FOTKA.

Ivan živi i radi u Zagrebu.

Sekcija mladih Društva arhitekata Zagreba osnovana je 30. ožujka 2010. godine sa ciljem promocije studenata arhitekture i mladih arhitekata (do 35. godine) te njihovih radova. U svom djelokrugu ima organizaciju izložbi, predavanja, radionica, natječaja i drugih prigodnih događanja u svrhu informiranja i potpore mladim arhitektima. U suradnji sa obrazovnim ustanovama u zemlji i inozemstvu te drugim organizacijama za mlade provodi projekte od značaja za arhitektonsku struku. Jedan od projekata Sekcije je i ciklus intervjua Arhitektura+ o kojem više čitajte ovdje.

Video

Rezultati

Ambulanta Gračani

06/03/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja zamjenskog objekta Dom zdravlja Zagreb Centar – AMBULANTA GRAČANI

DAZ

Program rada + članarine za 2020.

20/02/2020

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2020. godinu.

Rezultati

Ambulanta Špansko

17/01/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja za NOVI OBJEKT DOMA ZDRAVLJA ZAGREB ZAPAD – AMBULANTA ŠPANSKO.
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: