Sekcije

Sekcija mladih DAZ-a

sekcija.mladih@d-a-z.hr

Sekcija mladih Društva arhitekata Zagreba osnovana je 30. ožujka 2010. godine sa ciljem promocije studenata arhitekture i mladih arhitekata (do 35. godine) te njihovih radova. U svom djelokrugu ima organizaciju izložbi, predavanja, radionica, natječaja i drugih prigodnih događanja u svrhu informiranja i potpore mladim arhitektima. U suradnji sa obrazovnim ustanovama u zemlji i inozemstvu te drugim organizacijama za mlade provodi projekte od značaja za arhitektonsku struku. Trenutno radi na projektima 'Akupunktura grada' i 'Zagreb-arhitektonski vodič'.

Projekti Sekcije mladih DAZ-a

  • Zagreb-arhitektonski vodič
  • Akupunktura grada
  • Projekt udruga Zamisli
  • Radionica Parkovi Vukovara
  • Arhitektura +

Zagreb-arhitektonski vodič

Svrha projekta 'Zagreb-arhitektonski vodič' je predstavljanje grada Zagreba i njegove arhitekture na jednostavan i brz, ali kvalitetan način kroz korištenje arhitektonskog vodiča, koji je podjednako zanimljiv turistima i tzv. ''običnim građanima'', kao i arhitektonskoj struci.

Više

Akupunktura grada

Projekt „Akupunktura grada“ potiče interdisciplinarnu suradnju različitih strukovnih grana kroz promišljanje malih i lako provedivih akcija unutar gradskog tkiva. Suradnja različitih profesija i studenata različitih fakulteta je bitan dio akademskog obrazovanja, stoga nam je cilj na jednome mjestu i oko iste teme okupiti umjetnike, dizajnere, arhitekte, antropologe i „ulične umjetnike“ u svrhu poticanja interdisciplinarnog diskursa. Pretpostavka projekta je i da male, ali precizno odabrane i lako provedive intervencije; osmišljene uz metode participacije lokalnih udruga, uprave i stanovništva; mogu značajno utjecati na socijalna kretanja gradskih kvartova. Zato se projekt provodi kroz organizaciju interdisciplinarnih radionica na temu interveniranja u javni gradski prostor sa svrhom poboljšanja kvalitete urbanog života.

Više

Projekt udruga Zamisli

Suradnja Udruge za promicanje kvalitetnog obrazovanja mladih s invaliditetom Zamisli i Sekcijom mladih DAZ-a pokrenuta je kroz adaptaciju prostora kojeg su dobili na korištenje od Grada. Projekt je realiziran najvećim dijelom kroz donacije i volontiranje, te je trenutno u fazi izvedbe. Uspješnost ove suradnje rezultirala je pripremom za još jedan budući zajednički projekt: prilagođavanje arhitektonskih barijera studentima s invaliditetom na području Zagreba.

Više

Radionica Parkovi Vukovara

Sekcija mladih Društva arhitekata Zagreb u suradnji s Gradom Vukovarom i prof. Mladenom Jošićem organizirala je interdisciplinarnu radionicu s temom Parkovi Vukovara. Grad Vukovar odabrao je 3 parka za koje se kroz radionicu sakupilo 12 idejnih rješenja, odnosno po 4 za svaku lokaciju. Radionica  se održala u prostorima Društva arhitekata Zagreb od 17.‐26. veljače 2012. Po završetku radionice, žiri sastavljen od predstavnika grada Vukovara i relevantnih stručnjaka odabire  tri najkvalitetnija rješenja koja  će biti upućena na daljnju razradu i izvedbu. Idejna rješenja poklon su organizatora i sudionika gradu Vukovaru, te će služiti kao podloga za sakupljanje sredstava za izvedbu.

Više

Arhitektura +

Arhitektura + ciklus je video intervjua s mladim kolegama arhitektima, bilo studentima ili onima koji su nedavno diplomirali. Ono što čini plus arhitekturi je zanimljiv i/ili neobičan hobi koji gostu intervjua upotpunjava ili potpuno okupira vrijeme. Cilj nam je upoznati i javnosti predstaviti mlade kolege i njihove zanimljive aktivnosti kojima se bave te naći poveznicu između arhitekture i drugih zanimanja, od umjetnosti i kulture, do mode, sporta, glazbe itd.

Više

Članovi sekcije

Voditeljica sekcije

  •  

Zamjenica voditeljice

  •  


 

Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:  

 


 Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:Partneri:Medijski partneri:Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2024 DAZ.