Kalendar

Artur u Puli

16.12.2013 - 17.12.2013
Ciklus: ARTUR
Konferencija

Pozivamo Vas da nam se pridružite na trećoj radionici Artur (Arhitektura i turizam) u Puli, 16.  i 17. prosinca 2013. u MMC Luka, Istarska 30, Pula.

ARTUR je program koji je iniciralo Društvo arhitekata Zagreba i pokrenulo u suradnji s Institutom za turizam i Hrvatskim savjetom za zelenu gradnju, te Društvima arhitekata Zadra, Dubrovnika i Istre čiji su dugoročni ciljevi usmjereni na prevladavanje postojećih nedostataka i problema veznih za prostor i turizam.

Ovogodišnja tema ARTURA – Turistički prostor: Grad i regija – bavi se propitivanjem i istraživanjem odnosa turističkih gradova i njihovih regija. Odnos grada i regije detaljnije se proučava kroz tri interaktivne i multidisciplinarne radionice u Zadru, Dubrovniku i Puli.

Pula kao grad u kojem su se u posljednje vrijeme otvorila brojna pitanja kroz koja se prožimaju arhitektura, planiranje prostora i turizam, mjesto je radionice na temu GRADSKI PROJEKTI KAO TURISTIČKI POTENCIJALI GRADA koja  propituje ulogu suvremene arhitekture u planiranju turističke ponude, potencijal gradskih projekata i njihov značaj za  regiju.  Važnost cjelovitog promišljanja potreba lokalne zajednice, grada i planiranja turističkih sadržaja, s jedne strane se može promatrati kroz program i realizaciju natječaja Nove rive u Puli, 'rive za građane' , kao promotora gospodarskog razvoja, a s druge strane kroz brojne mogućnosti korištenja i prenamjene postojećih industrijskih i vojnih zona. Istovremeno grad Pula provocira na reakciju kao jedan od prvih hrvatskih gradova koji kroz brandiranje i stvaranje nove slike Pule kao  turističke destinacije pokušava uvesti model sustavnog promišljanja o gradu.

I ovom prigodom upućujemo poziv za prijavu prijedloga za nagradu ARTUR kojom želimo istaknuti najbolje primjere u oblikovanju i razvoju turističkog prostora, te promovirati najbolje prakse u korištenju arhitekture i kvalitetno oblikovanog prostora u svrhu razvoja hrvatskog turizma.

Temu zaključujemo konferencijom koja će se održati u Zagrebu u ožujku 2014. godine, na kojoj ćemo predstaviti rezultate održanih radionica, te dodijeliti nagrade i priznanja ARTUR.

Radionica Artur - Pula uvrštena je u Sustav stalnog stručnog usavršavanja Hrvatske komore arhitekata i boduje se s 13 bodova.

Program radionice Pula:

TURISTIČKI PROSTOR: GRAD I REGIJA
Radionica Pula 16. i 17. 12. 2013.

Gradski projekti kao turistički potencijali grada
Program u visokoj rezoluciji preuzmite OVDJE.

Pitanja koja otvaraju radionicu:

  • Kako afirmirati suvremenu arhitekturu kao turističku atrakciju destinacije?
  • Kako iskoristiti potrebe lokalne zajednice u svrhu kreiranja turističkih atrakcija?
  • Prepoznavanje potreba
  • Edukacija
  • Participacija
  • Kako rehabilitirati devastirane zone:
  • Implementacijom društvenih i javnih sadržaja
  • Unaprjeđenjem sustava upravljanja i nadzora
  • Osiguranjem zaštite i planiranjem održivog razvoja zona posebne vrijednosti
  • Uređenje, zaštita  i razvoj u gradovima koji predstavljaju ponudu kulturnog i urbanog turizma
  • Kako pomiriti ulaganja sa potrebama javnih prostora?

Ciljevi radionice:

  • podići svijest o važnosti gradskih projekata i javnih sadržaja u planiranju razvoja turizma i komplementarnih djelatnosti
  • povezati ključne sudionike u upravljanju prostorom i planiranju investicija sa stručnom i znanstvenom zajednicom, te građanima
  • prepoznati potrebe zajednice u kontekstu kvalitetnih odnosa gradova i regije

Gosti radionice:

  • Emil Jurcan, Pulska grupa
  • Zoran Boševski, Studio BF – Pulska riva
  • Silvije Novak, 3LHD
  • Parabureau, Pula je više
  • Dean Skira,  Projekt osvjetljavanja dizalica  Uljanika
  • Kristina Afrić Rakitovac, Ekonomski fakultet u Puli
  • Tomisalv Pletenac, Filozofski fakultet u Zagrebu
  • Lovro Bauer,  Hrvatski savjet za zelenu gradnju
  • Manuela Hrvatin, Upravni odjel za međunarodnu suradnju i europske integracije
  • Predstavnici  Društava arhitekata Pule i Zagreb

Stručni komentatori radionice:
Doc. Dr.sc. Krunoslav Šmit dipl. ing.arh i  Ana Mrđa dipl. ing.arh.

Pozivamo Vas da nam se pridružite u Puli.
Ulaz je slobodan ali zbog ograničenog broja mjesta potrebno je prijaviti se putem prijavnice na mail adresu ana.marendic@d-a-z.hr do 16.12.2013.

Potpora:

Partneri:

                                          

Sponzori:
 

          

 

Medijski pokrovitelj:

strongwidth: 58px; height: 59px;

Predavači

Ljutic, Damir, Autor programa

rođen 1970. u Zagrebu, diplomirao 1996. na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu; 1998. osniva samostalnu praksu Dvaplus; od 1996. sudjeluje na 50-ak javnih natječajaj i osvaja niz nagrada od kojih 5 prvih; od 1999. do danas surađuje sa nizozemskim uredom OZ-p; 2000. osnivač nevladine udurge Kontrafor za zaštitu graditeljskog nasljeđa; 2003. objavljuje u časopisu Zarez; od 2004. surađuje u časopisu Croturizam; UT marketing; 2004. pohađa Akademiju za politički razvoj Vijeća Europe; 2005.-2007. član Izvršnog odbora DAZ-a; izlaže na 41. Zagrebačkom salonu arhitekture.

Vezane vijesti

27/03/2014 - 27/03/2014

Artur konferencija

Društvo arhitekata Zagreba u sklopu projekta Artur (Arhitektura i turizam) nastalog u suradnji s Institutom za turizam, Hrvatskim savjetom za zelenu gradnju, Društvom arhitekata Zadra, Društvom arhitekata Dubrovnika i Društvom arhitekata Istre objavljuje poziv na: Konferenciju ARTUR Turistički prostor: Grad i regija 27. ožujka 2014. u Hotelu WESTIN u Zagrebu.

Karte kupite putem entrio.hr 

01/02/2014 - 01/03/2014

Poziv za predlaganje projekata za Nagradu Artur

Društvo arhitekata Zagreba u sklopu projekta ARTUR (Arhitektura i turizam) nastalog u suradnji s Institutom za turizam, Hrvatskim savjetom za zelenu gradnju, Društvom arhitekata Zadra, Društvom arhitekata Dubrovnika i Društvom arhitekata Istre raspisuje Poziv za predlaganje projekata za Nagradu Artur.

16/12/2013 - 17/12/2013

Kakve gradske projekte građani Pule smatraju turističkim potencijalima grada?

Na trećoj radionici Artur (Arhitektura i turizam) u Puli održanog 16.  i 17. prosinca 2013. u Društvu arhitekata Istre u Puli na temu Turistički prostor: Grad i regija – građani Pule bavili su se propitivanjem i istraživanjem odnosa svoga grada i regije kroz interaktivnu, multidisciplinarnu radionicu.

27/10/2013 - 27/10/2013

Zadarska ARTUR radionica

Ovog vikenda u Zadru je održana radionica u sklopu programa ARTUR – Arhitektura i turizam na temu "Uloga arhitekture javnih prostora u turizmu". Ovogodišnja tema programa ARTUR je Turistički prostor: Grad i regija.

Komentari

Morate biti logirani kako bi mogli komentirati.

Predavači

Ljutic, Damir
Autor programa

ARTUR

Program ARTUR  iniciralo je Društvo arhitekata Zagreba i pokrenulo u suradnji s Institutom za turizam i Savjetom za zelenu gradnju, te Društvima arhitekata Zadra, Dubrovnika i Istre čiji su dugoročni ciljevi usmjereni na prevladavanje postojećih nedostataka i problema vezanih za prostor i turizam.

Iz ciklusa

02.03.2020 - 07.06.2020
Putovanje EPK Rijeka i Raša 5.-7.6.2020

29.11.2018 - 29.11.2018
Održana je konferencija ARTUR 2018

29.11.2018 - 29.11.2018
konferencija ARTUR 2018 - KULTURNI TURIZAM

28.11.2018 - 28.11.2018
Još o konferenciji ARTUR 2018


 





Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:



 



 

 


 



Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:



Partneri:



Medijski partneri:



Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2024 DAZ.