Kalendar

27/02/2014

Slavko Jelinek - arhitektura minimalnih kompromisa

U ovom posljednjem tjednu veljače ugasio se život jednog od najproduktivnijih graditelja poslijeratne zagrebačke arhitekture. Umro je Slavko Jelinek, arhitekt koji je svojim projektima dao golemi doprinos izgradnji i izgledu poslijeratnog Zagreba, kako stambenim četvrtima, tako i posebnim urbanim orijentirima poput jedne od najpoznatijih gradskih kuća, „Zagrepčanke“.

27/02/2014

Vodstvo kroz izložbu Radovan Tajder. Arhitektura / Arhitekt

U četvrtak, 27. veljače 2014. u 19 sati, arhitekt Radovan Tajder održat će vodstvo kroz izložbu Arhitektura / Arhitekt koja je otvorena u Muzeju za umjetnost i obrt.

27/02/2014

„Concrete love“

U sklopu projekta „Čovjek je prostor: Vitić_pleše“ će se u četvrtak, 27. veljače, s početkom u 18 sati, u prostorijama DAZ-a, Trg bana Josipa Jelačića 3/1 održati istoimena tribina. Radi se o dugogodišnjem projektu Borisa Bakala u čijem centru se nalazi stambeni neboder arhitekta Ivana Vitića u Laginjinoj ulici u Zagrebu.

27/02/2014

Hoće li Vitićev neboder plesati?

U DAZ-u nas u četvrtak 27. veljače očekuje izrazito zanimljiva tribina o dugogodišnjem projektu Borisa Bakala u čijem fokusu se nalazi stambeni neboder arhitekta Ivana Vitića u Laginjinoj ulici u Zagrebu. Uz mnogobrojne goste biti će riječi o filmu „Concrete love“ projektu platforme Bacači Sjenki, povodom čega smo razgovarali.

15/02/2014 - 01/03/2014

Valuta za konfliktni prostor

Izložba BORROWORROB: In Search of Symmetry, u suradnji s HDLU-om (Zagreb, Hrvatska) poziva na natječaj i organizira izložbu dizajniranih valuta. Sudionike se potiče da izrade papirnate novčanice, instalacije ili performanse na temu geopolitike prostora.

01/02/2014 - 01/03/2014

Poziv za predlaganje projekata za Nagradu Artur

Društvo arhitekata Zagreba u sklopu projekta ARTUR (Arhitektura i turizam) nastalog u suradnji s Institutom za turizam, Hrvatskim savjetom za zelenu gradnju, Društvom arhitekata Zadra, Društvom arhitekata Dubrovnika i Društvom arhitekata Istre raspisuje Poziv za predlaganje projekata za Nagradu Artur.

Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:


  


 Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:Partneri:Medijski partneri:Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2023 DAZ.