Festival

Republika u Rijeci

Autor/izvor: DAZ 23/06/2013

Ovog ljeta u Rijeci započinje međunarodni događaj Republika - Svjetski susret kreativaca iz područja progresivne kulture. Festival će se održavati od 18. do 20. srpnja, a osmišljen je kao kombinacija ljetne škole, konferencije i festivala.

Republika je trodnevni susret naprednih mislioca sa svih strana svijeta, okupljenih na festivalu kreativnosti i progresivne kulture. Sastoji se od predavanja, panela, radionica, projekcija, zabave i glazbenih programa koje će organizirati neki od najeminentnijih međunarodnih festivala kao što su SHARE (Belgrade, Beirut), A MAZE (Berlin, Johannesburg) i PAUSE (Melbourne), pojačani novim regionalnim projektima – RockPaperStartups i Start Art Expo.

Rijeka ima mnogo toga za ponuditi. Potvrdit će to atraktivne lokacije na kojima će se održati prvo izdanje Republike. Središnja lokacija za edukacijske programe je kompleks “Rikard Benčić”, vrijedan dio riječkog industrijskog baštine. Preciznije, riječ je o napuštenih 6000 četvornih metara impresivnog ambijenta dijela nekadašnjeg tvorničkog kompleksa, ovaj put rezerviranog za razgovore, rasprave i interaktivnu razmjenu znanja. Dodatno, programi SHARE Cyberpunk Academy održat će se na brodu Galeb, koji će, posebno za ovu priliku biti usidren u riječkoj luci. Koristio ga je pokojni predsjednik Jugoslavije, Maršal Josip Broz Tito za svoja brojna inozemna putovanja i kako bi ugostio svjetske uglednike. Ovaj brod danas ima mitski status među stanovnicima bivših jugoslovenskih republika, kao i među raznim nacijama, nekadašnjim pripadnicama pokreta Nesvrstanih. Republika će imati i popratni glazbeni program, a više informacija o predavačima, sudjelovanju i programu saznajte na http://www.republika.io/hr/home

DAZ

Program rada + članarine za 2020.

20/02/2020

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2020. godinu.

Rezultati

Ambulanta Špansko

17/01/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja za NOVI OBJEKT DOMA ZDRAVLJA ZAGREB ZAPAD – AMBULANTA ŠPANSKO.

Rezultati

Bazen Dubrava

09/12/2019

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističko rješenja bazen Dubrava - rezultati
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: