Think Space

Predstavljamo nagrađene na natječaju THINK public SPACE

Autor/izvor: DAZ 22/09/2015

U HDLU se 2. i 3. listopada održava 4. Think Space Nekonferencija. Uz zainteresirane sudionike, ocjenjivački sud i domaće Think Spacere, dolaze nam i nagrađeni autori s ovogodišnjeg natječaja, koje vam ovim putem želimo predstaviti.

Uz već najavljeno sudjelovanje članova ocjenjivačkog suda ovogodišnjeg međunarodnog natječaja THINK public SPACE, koji je proveden u ovogodišnjem posebnom izdanju programa, očekujemo i mnoge nagrađene autore te dobitnike posebnih priznanja. Ovim putem predstavljamo vam neke od njih i još jednom vas pozivamo da nam se pridružite u HDLU 2. i 3. rujna, dan nakon otvaranja 50. zagrebačkog salona.
Više o samom programu Nekonferencije, ovogodišnjim kotizacijama i temi smo pisali ovdje.

Prva nagrada 5.000 EUR (bruto)

Grand Hotel Beaux-Arts
Autori:
Sabrina Puddu, Italija
Paolo Emilio Pisano, Italija
Francesco Zuddas, Italija
Suradnici:
Giaime Meloni (fotografije)
Giacomo Garau


Francesco Zuddas je arhitekt iz Cagliaria koji radi kao nezavisni istraživać, predavač te kao arhitekt, suosnivač ureda urbanaarchitettura. Njegova doktorska teza “The University as Settlement Principle. The Territorialisation of Knowledge in 1970s Italy” istražuje ulogu sveučilišta kao ključnog prostornog, socijalnog i političkog polja razvoja ideje grada.. Predaje na Sveučilištu u Cagliariju te je bio gost predavač na Graduate School of Architecture, Planning and Preservation of Columbia University.


Sabrina Puddu je arhitektica iz Cagliaria. Diplomirala je na Sveučilištu u Calgiariu te na školi Architectural Association na temu stanovanja i urbanizma. Njezin fokus istraživanja je uloga javnih institucija u stvaranju novih urbanih situacija. Zajedno s Francescom Zuddasom suosnivačica je ureda urbanaarchitettura.


Paolo Pisano je diplomirao na Sveučilištu u Cagliariju nakon čega se seli u London gdje surađuje sa studijem Urban Projects Bureau, ujedno nastavljajući obrazovanje na Architectural Association.
Sudjelovao je u mnogobrojnim natječajima te na 12. Venecijanskom bijenalu arhitekture.

Druga nagrada 3.000 EUR (bruto)

Full Void Park
Autori:
Lőrinc Vass, Mađarska
Neal Qiongyu Li, Kina
Daichi Yamashita, Japan
Pengfei Du, Kina
Yan Luo, Kina


Lőrinc Vass ima BFA iz vizualnih umjetnosti sa Simon Fraser University te trenutno završava master studiji na University of British Columbia. Njegova polja interesa su prostorne politike, javni prostor i post-humana subjektivnost.


Pengfei Du je diplomirala na građevinskom fakultetu Sveučilišta Tianjin te trenutno završava master studiji na University of British Columbia. Trenutno istražuje učinke krajobraznog dizajna i arhitekture na utjecaj zagađenja zraka u zemljama u razvoju.


PDYLVNQL je drugonagrađeni neformalni kolektiv kolega i prijatelja sa  University of British Columbia, School of Architecture and Landscape Architecture a članovi tima dolaze iz Kine, Mađarske i Japana.

1 od 3 tri jednake Treće nagrade (333,33 EUR bruto svaka)

Illusion and confusion
Autori:
Eva-Maria Fehse, Njemačka
Laurens Falkenhahn, Njemačka
Sébastien Tripod, Švicarska


Eva-Maria Fehse je studentica arhitekture na berlinskom umjetničkom sveučilištu I amater u gotovo svim područjima iskorištavajući veliki broj edukativnih formata. Radila je u francuskom arhitektonskom kolektivu ya+k te berlinskom constuctlab.


Laurens Manuel Falkenhahn  rođen je u Heidelbergu, studirao je arhitekturu na berlinskom sveučilištu umjetnosti.


Sébastien Tripod je mladi arhitekt iz Švicarske. Studirao je na zajedničkom studiju arhitekture Sveučilišta Zapadne Švicarske u bernu i KU Leuven Luca School of Arts u Ghentu. Surađivao je sa constructlabom i Collectif Etc.

1 od 3 tri jednake Treće nagrade (333,33 EUR bruto svaka)

Public Spheres
Autori:
Jorge Martin Sainz de los Terreros, Španjolska
Giulia Toscani, Italija
Miguel Martín Sanchez, Španjolska


Giulia Toscanini je arhitektica koja je studirala na Sveučilištima Politecnico di Milano, Universidad Politecnica de Barcelona i London School of Economics. Bavi se istraživanjima i praksom baziranom kao sredstvom propitivanja utjecaja socijalno političkih i ekonomskih aspekata koje utjelovljuje arhitektura. Članica je platforme ExposeProposePoliticise (EPP) koja se bavi specifičnim privremenim projektima koji spajaju arhitektonsku praksu s drugim poljima, poput socijalnih i političkih znanosti, urbane umjetnosti i dizajna.


Jorge Martín Sainz de los Terreros je magistar arhitekture, dizajner I istraživać u interdisciplinarnom području urbanih znanosti, političkih i društvenih  znanosti. Trenutno je na doktorskom studiju na Bartlett School of Planning at UCL. U 8 godina radnog iskustva radio je u uredima West8, Cero9/AMID i Josep Llinàs. Nadalje je radio i kao freelance istraživač i projektant, a surađivao je sa platformom ExposeProposePoliticise (EPP*).


Miguel Martín Sánchez je arhitekt, dizajner I urbani umjetnik, čiji radovi uključuju product dizajn, scenografije, grafički dizajn I performativnu umjetnost. Trenutno vodi odjel u mladom arhitektonskom uredu, a a surađivao je sa grupama koje se bave eksperimentalnom arhitekturom kao Desenfreno i platformom ExposeProposePoliticise (EPP*).

1 od 3 tri jednake Treće nagrade (333,33 EUR bruto svaka)

Reprogram retail
Autori:
Bernd Jaeger, Njemačka
Susie Ryu, Njemačka


Susie Ryu

1 od 3 jednako vrijedna posebna priznanja

2 public spaces in Vienna
Autor:
Andreas Puck, Austrija


Andreas Wolfgang Puck

1 od 3 jednako vrijedna posebna priznanja

Reclaim. City. Space.
Autori:
Diego Grass Puga, Čile
Felipe de Ferrari Moncada, Čile
Kim Courreges, Francuska
Marcelo Cox Cruzat, Čile


Plan Común www.plancomun.com  je arhitektonski ured kojeg su Felipe i Diego Grass osnovali 2012 nakon 6 godina strukovnih debata, profesionalnih suradnji i uredničkog rada s 0300TV i OnArchitecture. Plan Común se referira na logiku i većinske uvjete arhitektonske forme iz svojih vlastitih ishodišta. Projekti ustanovljuju principe i prostorne prijedloge s jasnim rezoniranjem diskutirajući opće principe. Plan Común predlaže formalne strategije koje teže maksimizirati i ojačati karakter javnih ili dijeljenih prostora kroz shvaćanje ključnih aspekata arhitekture, neovisno o mjerilu i programu.

1 od 3 jednako vrijedna posebna priznanja

War X Wall X Water
Autor: ChoHao Wu, Taiwan 

Više o samoj Nekonferenciji pročitajte ovdje, a o rezultatima natječaja THINK public SPACE ovdje.


Program Think Space pokrenut je 2010. od strane Društva arhitekata Zagreba kao platforma za promišljanje i eksperimentiranje u arhitekturi ciljajući na međunarodnu javnost. Kroz cikluse natječaja, simpozija i nekonferencija Think Space je proteklih godina povezao preko 800 sudionika iz 80ak zemalja svijeta.

Ove godine Think Space doživljava posebno izdanje pod krovnom temom „THINK public SPACE“. Fokus posebnog izdanja programa usmjeren je na javni gradski prostor. Think Space se ovom prigodom udružuje s opsežnim i ambicioznim projektom revitalizacije javnih prostora Grada Zagreba „Zagreb za mene“ kojeg provodi Društvo arhitekata Zagreb u suradnji s Arhitektonskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu. Projekt „Zagreb za mene“ teži podizanju kvalitete javnih prostora u gradu Zagrebu kroz 17 intervencija uključujući javnost, struku i gradsku upravu te ujedno doprinoseći podizanju svijesti i važnosti teme javnog prostora kroz projekt „Zagreb za mene“. U okviru spomenutog, kroz posebno izdanje natječaja THINK public SPACE, od natjecatelja će se tražiti prijedlozi suvremenih rješenja za javni prostor na konceptualnoj i teoretskoj razini istražujući mogućnosti i propitujući značenje javnog prostora u današnjem društvenom, geopolitičkom i ekonomskom kontekstu osobito u pogledu javnog i individualnog.

Više potražite na www.think-space.org

Rezultati

DOM ZA STARIJE DUBRAVA

30/08/2023

Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja DOMA ZA STARIJE DUBRAVA.

Rezultati

Prostor središta Trešnjevke

23/12/2020

Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja PROSTORA SREDIŠTA TREŠNJEVKE.

Rezultati

Dječji vrtić Brezovica

15/12/2020

Rezultati natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja ZGRADE DJEČJEG VRTIĆA U BREZOVICI.

  • Rezultati

    DOM ZA STARIJE DUBRAVA

    30.8.2023.

    Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja DOMA ZA STARIJE DUBRAVA.

  • Rezultati

    Prostor središta Trešnjevke

    23.12.2020.

    Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja PROSTORA SREDIŠTA TREŠNJEVKE.

  • Rezultati

    Dječji vrtić Brezovica

    15.12.2020.

    Rezultati natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja ZGRADE DJEČJEG VRTIĆA U BREZOVICI.



 





Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:



 



 

 


 



Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:



Partneri:



Medijski partneri:



Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2024 DAZ.