e-dozvola

Pokrenut sustav e-dozvole za Zagreb

Autor/izvor: DAZ 20/03/2020

Grad Zagreb napokon je omogućio online sustav e-dozvole: predaju zahtjeva i pokretanje postupka, učitavanje priloga te digitalno potpisivanje dokumenata

Godinu dana kasnije..

Prije gotovo godinu dana izmijenjen je Zakon o gradnji koji je u Hrvatskoj, u cilju ubrzanja izdavanja dozvole, predstavio digitalno doba predaje i obrade procesa u izdavanju akata za gradnju. Danas je Grad Zagreb, za predmete na njegovom području, konačno omogućio takav e-pristup svojom verzijom sustava koja će popuniti prazninu i razriješiti procesne probleme zbog analognih postupaka u Gradu Zagrebu, u odnosu na digitalne postupke u ostatku Hrvatske.

Sustav e-dozvole koji je razvilo Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja pomno pratimo u njegovom razvoju. Razvoj je i dalje neophodan, jer državni sustav ima nelogičnosti i nedostataka u radu samog sustava te povezanih problema naročito na razini brzine propisanih aktivnosti i konstruktivne komunikacije projektanata i referenata. O tome smo nedavno više pisali ovdje.

Prvi uvid u eDozvoleZG

Sustav e-dozvole koji je razvio Grad Zagreb, a od danas je dostupan na poveznici, djeluje kao poboljšana verzija sustava Ministarstva. Pristupi administracije su slični, no stranice za unos podataka su intuitivnije i čitljivije složene. Za potpunu funkcionalnost sustava morati ćemo napraviti daljnje probe u korištenju, o čemu ćemo vas i dalje obavještavati.

Evo i nekoliko uvodnih riječi iz popratnih uputstava sustava eDozvolaZG:

Sustav eDozvolaZG omogućava popunjavanje podataka za predaju zahtjeva i pokretanje postupka, učitavanje priloga te digitalno potpisivanje dokumenata.

Moguće je pokrenuti postupak izdavanja akata predajom zahtjeva uz prijavu u sustav e-Građani. Prijavom i identifikacijom korisnika putem NIAS identifikacijskog sustava omogućeno je automatsko pokretanje postupka prilikom predaje zahtjeva. Korisnik mora digitalno potpisati zahtjev te svojim potpisom jamčiti za točnost unesenih podataka. Prijava u sustav e-Građani omogućava pregled nad pokrenutim postupcima(Moji eZahtjevi), kao i automatske obavijesti vezane uz podnesene zahtjeve koje pristižu u Osobni korisnički pretinac.

Predaja zahtjeva moguća je i bez prijave u sustav e-Građani, ali u tom slučaju korisnik pokreće željeni postupak dostavom dokumenata u Pisarnicu Grada Zagreba. Korisnik treba dostaviti papirnatu kopiju zahtjeva zajedno sa svim njegovim prilozima u Pisarnicu Grada Zagreba, u rokuod30 dana od trenutka uspješne predaje online eZahtjeva.

Rezultati

Prostor središta Trešnjevke

23/12/2020

Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja PROSTORA SREDIŠTA TREŠNJEVKE.

Rezultati

Dječji vrtić Brezovica

15/12/2020

Rezultati natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja ZGRADE DJEČJEG VRTIĆA U BREZOVICI.

Rezultati

Poslovna zgrada Hrvatske Lutrije

25/11/2020

Rezultati natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja Poslovne zgrade Hrvatske Lutrije uz Aveniju Dubrovnik u Zagrebu Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: