Festival

Peron 8 - Hladan tuš

Autor/izvor: DAZ 02/07/2013

Udruga PERON8 bavi se razvijanjem i poticanjem znanja, inovativnosti i praktičnih provedbi u dizajnu, umjetnosti i arhitekturi, a početkom srpnja, povodom ulaska Republike Hrvatske u EU organizira „Ležeran festival, ležerne selekcije“ o čemu se radi i kako se prijaviti pročitajte u nastavku.

Tuš?

31.06.-15.07.(u slučaju velikog interesa i zanimljivih rezultata postoji mogućnost produljenja)Ležeran festival, ležerne selekcije. U okviru labavo zadane teme možete nastupiti ili predstaviti svoj rad/djelovanje/namjere/evente pred svojom i našom publikom. Pop Up kao koncept ili flash predstavljanje znači trend kratkoročnog predstavljanja (ili prodavanja) na mjestima koja su neobična ili neočekivana za vašu publiku (kupce). Prvotno nastao u sklopu trgovine (kao Pop Up stores).

Uvod / Motivi:

Ulazak Republike Hrvatske u EU nameće nam se kao društveno pitanje svih pitanja. Događaj o kojem se puno priča zagušio je medijski prostor općim mjestima i praznim frazama kao što su: spremnost, šanse, mogućnosti… Intenzitet medijske jeke odzvanja u našim glavama tako da ne postoji kolektiv ili pojedinac (posebno oni aktivni u bilo kojem vidu kreativnog ili autorskog rada) koji nisu pokušali zauzeti stav ili naći odgovor na pitanje: Da li je ulazak u Eu nešto loše ili nešto dobro ? Hladan tuš ili?

Gledano iz sadašnjeg trenutka, osobne i društvene dvojbe koje se otvaraju iza takvog upitnika poprimile su razmjere opće društvene paralize. Radi borbe protiv demotivirajuće atmosfere, širenja društvenog područja djelovanja i poticanja spontanih inicijativa, Udruga Peron 8 pokrenula je ovaj festival. Sa širokim spektrom pozvanih i poželjno, nadamo se, još širem spektru disciplina koje će se odzvati.

Jedini (labavo) zadani element:

Instalacija tuša na konstrukciji u našem dvorištu.

 Zadani element nije nužno inkorporirati u svoj rad ili nastup ukoliko imate gotove radove/proizvode kojima se želite predstaviti. On je tu prvenstveno I jedino radi spontanih inicijativa poput performansa, javnih nastupa koje niti na koji način ne želimo ograničavati, već samo poticati.

Smisao

Udruga Peron 8 je nakon godina ulaganja u vlastitu infrastrukturu i tihog djelovanja odlučila trenutak prelaska u EU obilježiti bez ikakvih ambicija davanja odgovora na gore postavljeno pitanje. Kao udruga koja prvenstveno djeluje u smjeru razvijanja ideja i plasmana autorskog rada i proizvoda, interdisciplinarnim pristupom, sve naše akcije i prateću infrastrukturu razvijamo u tom smjeru. Rad na prostorijama nije gotov, ali je dostigao onu točku u kojoj smo spremni pozvati sve ostale nama bliže i dalje inicijative na predstavljanje i moguću suradnju. Sam ulazak RH u EU, predstavljen na ovaj način čini nam se kao idealan timing za početak. Duštveni moment u sklopu kojega vaš rad/produkt/nastup može uz pomoć naše infrastrukture naći i publiku i sponzora.

Poziv

Tako u svojem prostoru u Savskoj 16 (odmah poslije Krivog Puta) na malim Pop Up događanjima želimo ugostiti sve inicijative koji imaju želju i potrebu predstaviti svoj rad/produkt/nastup. Od udruga, slobodnih umjetnika, produkt dizajnera, performera, dizajnera, kipara, pisaca, fotografa, bloggera, dj-a, kao i svakog pojedinca koji ne želi definirati svoj oblik u vlastitom radu.

Napominjemo da se usluge korištenja prostora NE NAPLAĆUJU, a sve akcije i nastupi moraju biti (barem nama) najavljeni.

Mehanizmi

U galeriji slika možete vidjeti naše prostorije (dvorište, unutarnje prostorije, hangare, kiosk k-67, žičaru…) predmetni tuš je u fazi montaže. Svi navedeni elementi prostora stoje vam na raspolaganju u skladu sa ranijim dogovorom. Na nikakav način ne želimo ograničiti vašu viziju i inicijativu već je samo potaknuti.

Kontakt:

Najavu nastupa, uz kratki opis svojeg djelovanja, rada i nastupa/predstavljanja/izložbe. Možete poslati na slijedeću adresu, već nakon čitanja ovih redaka.


Web: http://peron8.hr/
Facebook: https://www.facebook.com/peron8

Rezultati

DOM ZA STARIJE DUBRAVA

30/08/2023

Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja DOMA ZA STARIJE DUBRAVA.

Rezultati

Prostor središta Trešnjevke

23/12/2020

Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja PROSTORA SREDIŠTA TREŠNJEVKE.

Rezultati

Dječji vrtić Brezovica

15/12/2020

Rezultati natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja ZGRADE DJEČJEG VRTIĆA U BREZOVICI.

  • Rezultati

    DOM ZA STARIJE DUBRAVA

    30.8.2023.

    Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja DOMA ZA STARIJE DUBRAVA.

  • Rezultati

    Prostor središta Trešnjevke

    23.12.2020.

    Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja PROSTORA SREDIŠTA TREŠNJEVKE.

  • Rezultati

    Dječji vrtić Brezovica

    15.12.2020.

    Rezultati natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja ZGRADE DJEČJEG VRTIĆA U BREZOVICI.



 





Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:



 



 

 


 



Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:



Partneri:



Medijski partneri:



Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2024 DAZ.