Izložba

Numen/ForUse: Tape

Autor/izvor: DAZ / vizkultura.hr 12/11/2014

Hrvatsko-austrijski dizajn kolektiv Numen/ForUse ponovno je u centru svjetske pažnje, sa svojom novom prostornom instalacijom “Tape”.

‘Net blow-up’, ‘String’, ‘Membrane’ ili 'Tuft' o kojem smo pisali ovdje, neki su od projekata Numenovaca, koji su u svjetskim krugovima ipak najpoznatiji po svojoj genijalnoj instalaciji “Tape”.

Nakon niza svjetskih gradova, i lanjskog predstavljanja u Tokyu, najnovije izdanje kilometara i milja ljepljive trake obavijeno je po prostorima jedne od najpoznatijih i najutjecajnijih europskih institucija suvremene umjetnost – pariškog ‘Palais de Tokyo’.Tamo je početkom tjedna otvorena izložba ‘Inside’ u sklopu koje su, uz dvadesetak autora iz cijelog svijeta, Numen/ForUse pozvani da sudjeluju i izvedu jedno od najimpresivnijih izdanja njihovog ‘Tape-a’. Kustoski koncept izložba baziran je na prostornim instalacijama koje redefiniraju izložbeni prostor.Kako navodi opis izložbe, ‘Inside’ posjetitelju nudi prolaz u interijer samog sebe, gdje izložbeni prostor služi kao metafora. Ta takozvana prostorna odiseja, istovremeno fizička i psihička, kako u opisu izložbe stoji; “poziva posjetitelje da hodaju kroz dva kata ‘Palais de Tokyo’ koje su autori izložbe transformirali do te mjere da obilazeći instalacije konstantno bivamo upleteni u radove, što nas dovodi do unutarnjeg promatranja sebe, i do naših najintimnijh misli”.Više o autorima angažiranim na izložbi te samom konceptu pogledajte na službenim stranicama Palais de Tokyo.
Fotografije: Numen/ForUse facebook
Izvor: vizkultura.hr

/files/images/novosti/2014/Novosti/2014-11/numen-tape/t7.jpg

Rezultati

Gradska knjižnica Grada Zagreba - PAROMLIN

28/02/2019

Objavljujemo rezultat Natječaja GRADSKE KNJIŽNICE GRADA ZAGREBA-PAROMLIN

Novosti

Program rada + članarine za 2019.

29/01/2019

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2019. godinu

Rezultati

Natječaj Dvorana za bacačke discipline Mladost

24/11/2018

Objavljujemo rezultat Natječaja za bacalište u sklopu Sportskog parka „Mladost“
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: