Film i arhitektura

Novi filmsko-arhitektonski festival u Kopenhagenu

Autor/izvor: DAZ 19/03/2014

Copenhagen Architecture Festival X FILM je novi filmski festival posvećen arhitekturi, prostoru i krajobrazu, a održava se od 27. do 30. ožujka 2014. u glavnom gradu Danske.

Festival će se baviti filmovima kao načinom prezentiranja arhitekture u dokumentarnim i portretnim filmovima te će razvijati fokus na odnos arhitekture i kinematografskog doživljaja u klasičnom i suvremenom kinu. Festival objedinjuje projekcije, debate, simpoziji, predavanja, obilaske i još puno toga. Filmovi su podijeljeni u nekoliko tematskih cjelina: Personal Space, Modernism, Landscape and Film, Filmic Space and Architectural Space i Architecture and Ritual. Ukupno će biti prikazano 78 filmova čije sažetke možete pročitati ovdje, a više o samom festivalu potražite na službenim stranicama http://copenhagenarchitecturefestival.com/en/.


kadar iz filma "Spiral Jetty" Roberta Smithsona, 1970.


Donauspital, Nikolaus Geyrhalter, 2012.


kadar iz filma Halden Prison Michael Madsena, 2014.


iz projekta Cathedrals of Culture – If Buildings Could Talk: The Oslo Opera House, Magreth Olins, 2014.

DAZ

Program rada + članarine za 2020.

20/02/2020

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2020. godinu.

Rezultati

Ambulanta Špansko

17/01/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja za NOVI OBJEKT DOMA ZDRAVLJA ZAGREB ZAPAD – AMBULANTA ŠPANSKO.

Rezultati

Bazen Dubrava

09/12/2019

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističko rješenja bazen Dubrava - rezultati
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: