Prijava

Nagrade Wheelwright 2015.

Autor/izvor: DAZ 06/01/2015

Do 31. siječnja 2015. su otvorene prijave za ovogodišnju nagradu Wheelwright, kojom se stipendiraju istraživački projekt i putni troškovi mladih arhitekata kroz godinu dana s iznosom od 100 000 $.

Nagrada Wheelwright Prize je stipendija u iznosu od 100 000 američkih dolara koja mladom arhitektu, dobitniku nagrade omogućuje da kroz dvije godine putuje svijetom i istražuje temu kojom se bavi. Dodjeljuje se od 1935. godine, a od 2011. za nju mogu konkurirati i arhitekti koji nisu diplomirali na jednom od najprestižnijih arhitektonskih fakulteta na svijetu, Harvard University's Graduate School of Design.

Smisao je nagrade poduprijeti inovativna arhitektonska istraživanja i projekte te na taj način bitno utjecati na profesionalne karijere arhitekata u usponu. Otvaranjem spram cijeloga svijeta Wheelwright Prize želi osnažiti nove forme istraživanja koje proizlaze iz ispreplitanja kultura i njihovih međusobnih plodnih utjecaja. Cilj nije samo u putovanju i promatranju svijeta, kao što je ranije bio slučaj s tom nagradom koja je omogućavala tzv. Grand European Tour,  nego u povezivanju različitih zemljopisnih točaka kroz teme i probleme koje nose golem potencijal za suvremenu arhitektonsku praksu. Natjecanje za nagradu otvoreno je svim mladim arhitektima diljem svijet s diplomom arhitekta u proteklih 15 godina (nakon 2000.) Natjecatelji trebaju priložiti portfolio, prijedlog istraživanja i itinerer putovanja kojih ih vodi izvan domicilne zemlje.

Prijave traju od 5. do 31. siječnja 2015. ,a više o nagradi Wheelwright saznajte na službenim stranicama.

Jedna od prošlogodišnjih 6 finalista je bila i mlada hrvatska arhitektica Ana Dana Beroš u konkurenciji dvjestotinjak prijavljenih istraživačkih projekata, o čemu smo pisali ovdje.

Rezultati

Gradska knjižnica Grada Zagreba - PAROMLIN

28/02/2019

Objavljujemo rezultat Natječaja GRADSKE KNJIŽNICE GRADA ZAGREBA-PAROMLIN

Novosti

Program rada + članarine za 2019.

29/01/2019

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2019. godinu

Rezultati

Natječaj Dvorana za bacačke discipline Mladost

24/11/2018

Objavljujemo rezultat Natječaja za bacalište u sklopu Sportskog parka „Mladost“
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: