Izložba

Izložba crteža Krešimira Hlupa

Autor/izvor: CeKaTe 13/07/2012

U Galeriji Modulor (Centar za kulturu Trešnjevka, Park Stara Trešnjevka 1, Zagreb), u sklopu programa Ljetni diskont kulture (koji smo predstavili ovdje) od 16.7. do 18.08.2012. može se pogledati izložba crteža Krešimira Hlupa.

KREŠIMIR HLUP

Rođen je 28.07.1962. u Zagrebu. Intenzivno počinje slikati kao samouk oko 1997.godine. Neobične i neobuzdane imaginacije, svoje slike radi u izrazitom, čistom koloritu preciznog i istančanog crteža, gdje je njegova fantastična i često ironična motivika upletena u dekorativni raster gusto isprepletenih linija i oblika.

Prvi put izlagao na izložbi TREŠNJEVAČKI OUTSIDERI u Galeriji forum KIC-a u Zagrebu 1999, zatim OUTSIDERI  2 u MSU-u, Zagreb 2000, iste godine u Muzeju iskrenog stvaralaštva u Beglesu, Francuska, 2001. u Galeriji Modulor (9. kockica za Rock n'Roll, 2002. u Outsider galeriji Delfinis, te Galeriji Zvonimir. MORH-a.

„ Krešimir Hlup plovi fantazmagoričnim svjetovima u kojima se miješaju simboli bića i osjećaja s informacijama koje dopiru do njega iz vanjskoga svijeta. Taj vanjski svijet je zastrašujuć i pun zamki, nepravde i nasilja, a komunikacija među ljudima je otežana ili nemoguća. Prvenstveno se radi o gotovo automatskom bilježenju misli i vlastitih duševnih stanja, koje spontano bilježi kao vlastito „stanje toka svijesti“. Slike mu govore o ugroženosti ljudskog bića u suvremenom svijetu kojim neumoljivo haraju bolesti, ratovi, nasilje... i usamljenost ugroženog pojedinca. Slike mu znaju biti nabijene ironijom i samo-ironijom, gdje neštedimice razotkriva najskrivenije tajne fizički krhkog ljudskog bića, razapetog između sna i jave.“

Nada Vrkljan-Križić, iz kataloga Galerije Zvonimir, Zagreb, 2002.

Rezultati

Ambulanta Gračani

06/03/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja zamjenskog objekta Dom zdravlja Zagreb Centar – AMBULANTA GRAČANI

DAZ

Program rada + članarine za 2020.

20/02/2020

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2020. godinu.

Rezultati

Ambulanta Špansko

17/01/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja za NOVI OBJEKT DOMA ZDRAVLJA ZAGREB ZAPAD – AMBULANTA ŠPANSKO.
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: