Festival

Dani arhitekture u Sarajevu 2015

Autor/izvor: DAZ 25/05/2015

Dani arhitekture u Sarajevu su nastali kao studentska inicijativa, a kroz godine su se pretvorili u jedan od najbitnijih arhitektonskih događaja u BiH, sa preko 50 predavača iz 20 različitih zemalja, sa velikim brojem izložbi, radionica i panel diskusija, a ove godine se održavaju pod temom "Suvremena arhitektura regije" od 28. - 31.5. u Sarajevu.
 

U vrijeme kada svi glavni naslovi pripadaju arhitekturi Zapada, ovogodišnji Dani arhitekture u fokus stavljaju suvremene trendove Jugoistočne i Srednje Evrope. Najbolje pokazatelje mogućnosti današnjice i potencijala budućnosti uočavamo u mladim arhitektima, čiji otpor utjecajima društvenog okruženja dovodi do stvaranja kvalitetnih suvremenih arhitektonskih ostvarenja.

Više od 30 mladih arhitekata iz 9 različitih zemalja ( Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Slovenija, Srbija, Crna Gora, Mađarska, Bugarska, Rumunjska i Češka) je pozvano da se predstavi kroz svoja iskustva i projekte.Arhitekti koje smo pozvali pričati će o iskustvima mladih arhitekata nekad i sad. Kako se oni bore sa današnjim tržištem? Kako samo jedno suvremeno arhitektonsko ostvarenje utiče na sredinu u kojoj nastaje? Kakve promjene može da izazove i kako ga sredina prihvata?
Pored glavnog programa, goste festivala očekuje i niz popratnih događaja kao što su radionice, izložbe, predstavljanja radova studenata iz Bosne i Hercegovine i Poljske, kao i okupljanje arhitektonskih medija  iz cijele regije.

Glavni dio programa, kao i "Noć arhitektonskih medija" i predstavljanje studentskih radova će biti održani u kinu Meeting point 29.,30. i 31. svibnja.

Otvaranje će biti održano u Historijskom muzeju Bosne i Hercegovine, a bit će popraćeno video mappingom fasade Muzeja, kao i izložbom "20 under 36", dvadeset mladih bugarskih arhitekata, koja je rađena u suradnji sa One architecture week iz Sofije, Bugarska.

Ulaznice za festival po cijeni od 21KM ( za studente je cijena 7KM), se mogu rezervirati putem e-maila: rezervacije@daniarhitekture.ba ,a program potražite ovdje.

Rezultati

Spomen soba "Tigrova"

29/09/2020

Objavljujemo rezultate Natječaja za izradu idejnog rješenja uređenja, likovnog postava i opremanja Spomen sobe poginulih i nestalih „Tigrova“ u Domovinskom ratu.

Rezultati

Ambulanta Gračani

06/03/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja zamjenskog objekta Dom zdravlja Zagreb Centar – AMBULANTA GRAČANI

DAZ

Program rada + članarine za 2020.

20/02/2020

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2020. godinu.


 Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: