Arhitektura +

Arhitektura i zvuk: Ivan Jovanovac

Autor/izvor: DAZ 28/05/2013

Prvi video intervju iz ciklusa Arhitektura + u organizaciji Sekcije mladih DAZ-a predstavlja Ivana Jovanovca, mladog arhitekta, glazbenika i avanturista koji nam je otkrio sve o svom zanimljivom hobiju - zvuku.

Ivan je rođen u Rijeci, 17.09.1982.g., živio je u Osijeku, studirao u Zagrebu, putovao svijetom… Trenutno, kako sam kaže: “spava, radi, sluša i snima u Osijeku.“ 2009. godine diplomirao je na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu, gdje je započeo svoju arhitektonsku karijeru. Nedavno se odlučio prepustiti svom zanimljivom hobiju, proučavanju zvuka, te sada uspješno gradi i svoju glazbenu karijeru.

Potaknut velikim interesom za zvuk općenito, počinje se bavit terenskim snimanjima zvuka koje koristi u kompozicijama, te postprodukciji filma i kazališta. Proučavanje utjecaja zvuka na čovjeka dovodi ga u sferu eksperimentalne glazbe i korištenja nekonvencionalnih metoda skladanja. 

Kao član I'MM media laba u Zagrebu tokom 2012 godine sudjeluje na raznim radionicama, izlaže svoj rad na Cirkulaciji 2, Device art-u i Pedala Festu tokom iste godine.

Što za njega znači zvuk te koja je poveznica zvuka i arhitekture saznajte u video intervjuu.

Sekcija mladih Društva arhitekata Zagreba osnovana je 30. ožujka 2010. godine sa ciljem promocije studenata arhitekture i mladih arhitekata (do 35. godine) te njihovih radova. U svom djelokrugu ima organizaciju izložbi, predavanja, radionica, natječaja i drugih prigodnih događanja u svrhu informiranja i potpore mladim arhitektima. U suradnji sa obrazovnim ustanovama u zemlji i inozemstvu te drugim organizacijama za mlade provodi projekte od značaja za arhitektonsku struku. Jedan od projekata Sekcije je i ciklus intervjua Arhitektura+ o kojem više čitajte ovdje.

Video

Rezultati

Ambulanta Gračani

06/03/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja zamjenskog objekta Dom zdravlja Zagreb Centar – AMBULANTA GRAČANI

DAZ

Program rada + članarine za 2020.

20/02/2020

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2020. godinu.

Rezultati

Ambulanta Špansko

17/01/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja za NOVI OBJEKT DOMA ZDRAVLJA ZAGREB ZAPAD – AMBULANTA ŠPANSKO.
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: