Festival

Animafest 2015

Autor/izvor: DAZ 25/05/2015

Svjetski festival animiranog filma – Animafest Zagreb prvi put od svog osnutka objedinjuje kratkometražno i dugometražno izdanje te za svoje nadolazeće, integrirano izdanje koje se održava od 9. do 14. lipnja 2015. godini najavljuje predstavljanje animiranih filmova svih dužina trajanja.

Nakon deset godina izmjenjivanja kratkometražnih i dugometražnih izdanja u bienalnom ritmu, 2015. godina donosi prekretnicu u festivalskom konceptu Animafesta, koji će od sada pružati cjelokupni pregled suvremene svjetske animacijske produkcije kratkog i dugog metra na godišnjoj razini.



„Animacija je najdinamičnija likovna forma – od aplikacija do art house kina, broj i raznolikost produkcija nikad nisu bili veći – može se govoriti o pravoj eksploziji. Na tom području Animafest Zagreb jedan je od vodećih svjetskih festivala, i jedini hrvatski filmski festival čija glavna nagrada direktno kvalificira za prestižnu nagradu Oscar. Da bismo pravovremeno pratili i detektirali najaktualniji vrh svjetske produkcije te ga prezentirali domaćoj publici i internacionalnoj sceni neizbježno je ubrzati korak. Ovim putem pozivam sve autore da prijave svoje kratkometražne ili dugometražne filmove. Vidimo se na Animafestu 2015! Z znači Zagreb!“ – rekao je povodom integriranja izdanja Daniel Šuljić, umjetnički direktor Animafesta.



Na medijskoj fasadi MSU razgledajte 16 site-specific animiranih radova iz svih krajeva svijeta. Pobjednici su to natječaja za site-specific animacije što su ih , uime sad već tradicionalnih suradnika, Animafesta i MSU-a, odabrali umjetnički ravnatelj Animafesta Zagreb Daniel Šuljić i kustosica MSU-a Leila Topić.

Više o ovogodišnjem bogatom programu Animafesta saznajte na službenim stranicama festivala.


Svjetski festival animiranog filma - Animafest Zagreb, osnovan 1972. godine, drugi je najstariji filmski festival u potpunosti posvećen animaciji. Pokrenut zahvaljujući globalnom ugledu autora Zagrebačke škole crtanog filma, osnovan odlukama Međunarodne asocijacije animiranog filma ASIFA-e, produkcijske kuće Zagreb film i Grada Zagreba, Animafest Zagreb odvija se svake godine početkom lipnja. Festival je do 2005. godine održavan u bijenalnom ritmu, nakon čega nastavlja u godišnjem, posvećujući se u parnim godinama kratkometražnom, a u neparnima dugometražnom filmu. Nakon Zagreb filma i Koncertne direkcije Zagreb, organizaciju  festivala 2007. godine preuzima privatna produkcijska kuća Hulahop s ciljem daljnjeg razvoja i usuglašavanja programa sa zahtjevima suvremenih tendencija, prilaženja još brojnijoj publici i pružanja dodatnih pogodnosti profesionalcima.

Kao što je to bio u svojim počecima, Animafest Zagreb i danas s festivalima u Annecyju, Ottawi i Hirošimi pripada krugu nezaobilaznih događaja u kalendaru animacijske zajednice. Tome svakako doprinosi i činjenica da se dobitnici Animafestova Grand Prixa izravno kvalificiraju za nagradu Oscar Američke akademije filmskih umjetnosti i znanosti te glavnu europsku animacijsku nagradu Cartoon d'Or.

Kao jedna od vodećih svjetskih animiranofilmskih manifestacija i jedina hrvatska sa statusom A festivala, Animafest Zagreb animirani film posreduje domaćoj publici (više od 80% programa prikazuje se premijerno), ali ga i aktivno stvara te se, podižući kontinuirano razinu audiovizualne kulture u društvu, oblikuje kao mjesto susreta, kreativne sinergije i razmjene ideja autora i publike. Zagrebački festival predstavlja stoga najbolje i najnovije radove koji se natječu za prestižne nagrade, najrelevantnije i najzanimljivije trendove, ali i predavanja, radionice, predstave, izložbe, panele, multimedijalna događanja i koncerte koji ih dopunjuju. Kroz zabavu, druženje i učenje, Animafest zbližava sugrađane svih generacija i ugledne goste iz raznih krajeva svijeta u velikom i šarenom slavlju u čast animacijske umjetnosti
.

Rezultati

DOM ZA STARIJE DUBRAVA

30/08/2023

Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja DOMA ZA STARIJE DUBRAVA.

Rezultati

Prostor središta Trešnjevke

23/12/2020

Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja PROSTORA SREDIŠTA TREŠNJEVKE.

Rezultati

Dječji vrtić Brezovica

15/12/2020

Rezultati natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja ZGRADE DJEČJEG VRTIĆA U BREZOVICI.

  • Rezultati

    DOM ZA STARIJE DUBRAVA

    30.8.2023.

    Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja DOMA ZA STARIJE DUBRAVA.

  • Rezultati

    Prostor središta Trešnjevke

    23.12.2020.

    Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja PROSTORA SREDIŠTA TREŠNJEVKE.

  • Rezultati

    Dječji vrtić Brezovica

    15.12.2020.

    Rezultati natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja ZGRADE DJEČJEG VRTIĆA U BREZOVICI.



 





Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:



 



 

 


 



Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:



Partneri:



Medijski partneri:



Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2024 DAZ.