Događanja

Akupunktura grada: Lijepa bolnica Goljak - realizacija!

Autor/izvor: Ivana Šajn, DAZ 29/09/2011

Volonterska radna akcija Goljak održana je protekli vikend, a već ovaj slijedi nastavak. Pridružite nam se u uljepšavanju prostora Specijalne bolnice za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama Goljak!

Protekli vikend, 24. i 25. rujna održana je radna akcija Goljak u organizaciji Sekcije mladih DAZ-a i udruge Lijepa bolnica. Na njoj se okupilo dvadesetak volontera, pretežno studenata arhitekture i građevine, koji su zajedničkim snagama uredili staze i ostale hodne površine Bolnice. S prikupljenim donacijama pribavljene su specijalne boje, kojima je iscrtan tzv. prometni sustav Goljak, osmišljen u suradnji s djecom. Pozitivna energija, dobro vrijeme i potpora Bolnice rezultirali su realizacijom kompletnog glavnog dvorišta. Već ovaj vikend, točnije u nedjelju 2. listopada u 12 sati planirana akcija se nastavlja. Stoga pozivamo sve zainteresirane da provedu dan na Goljaku i daju svoj doprinos.

Idejno rješenje uređenja vanjskih prostora Bolnice rezultat je kreativne radionice projekta Akupunktura grada: Lijepa bolnica Goljak, na kojoj su se u ožujku okupili studenti i mladi stručnjaci iz područja arhitekture, dizajna, krajobrazne arhitekture, medicine i antropologije. Kroz interdisciplinarnu suradnju predložili su male intervencije u kompleksu Specijalne bolnice za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama Goljak. Cilj radionice bio je integrirati sve ideje u niz jedinstvenih rješenja koje će se predložiti Bolnici i potencijalnim sponzorima za realizaciju, u svrhu poboljšavanja uvjeta rada, terapije i boravka. Inicijativu cijelog projekta pokrenula je predsjednica udruge Lijepa bolnica Hana Fazlić, dr.med., dok projekt Akupunktura grada potpisuju Kristina Careva, dipl.ing.arh. i Rene Lisac, dipl.ing.arh.

O udruzi Lijepa bolnica

Udruga Lijepa bolnica nevladina je udruga čiji je cilj uljepšavanje prostora bolnica i vanbolničkih ustanova, promocija svih načina na koje je moguće učiniti navedene prostore ugodnijim za rad i boravak u njima, te unaprijediti radne okoline medicinskog i drugog osoblja i ostalih korisnika tih prostora kako bi boravak u njima bio ugodan i stimulativan. Predsjednica i osnivačica udruge je Hana Fazlić, dr.med.

O Sekciji mladih DAZ-a

Sekcija mladih DAZ-a osnovana je 2010. godine s ciljem promocije studenata arhitekture i mladih arhitekata te njihovih radova. U svom djelokrugu ima organizaciju izložbi, predavanja, radionica, natječaja i drugih prigodnih događaja u svrhu informiranja i potpore mladim arhitektima. Sekcija trenutno radi na projektima Akupunktura grada i Zagreb-arhitektonski vodič. Projekt Akupunktura grada provodi radionice u kojima, kroz interdisciplinarnu suradnju, različite struke preciznim i malim, gotovo akupunkturnim intervencijama u zanemarene i potencijalne mikro lokacije učinkovito utječu na cjelokupna socijalna kretanja.

Rezultati

Ambulanta Gračani

06/03/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja zamjenskog objekta Dom zdravlja Zagreb Centar – AMBULANTA GRAČANI

DAZ

Program rada + članarine za 2020.

20/02/2020

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2020. godinu.

Rezultati

Ambulanta Špansko

17/01/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja za NOVI OBJEKT DOMA ZDRAVLJA ZAGREB ZAPAD – AMBULANTA ŠPANSKO.
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: