Događanja

85. rođendan hrvatske radio-drame

Autor/izvor: Cekate 05/07/2012

U četvrtak 05.07.2012. na otvorenoj pozornici Centra za kulturu Trešnjevka slavi se 85. rođendan hrvatske radio-drame. Tom prigodom, u 19 sati izvest će se komedija Ivana Bauera Eldorado, a u 21 sat na rasporedu je predstava Decameron u režiji Krešimira Dolenčića. Događanja su u sklopu Ljetnog diskonta kulture o kojemu smo pisali ovdje.

Radio-igra Ivana Bauera: “Eldorado”

5.7. / 19:00 / Ljetni diskont kulture: Cijeli svijet je pozornica / Atrij CeKaTea

U suradnji s Hrvatskim radijem CeKaTe organizira javno emitiranje radio-igre Ivana Bauera “Eldorado”, a poslije toga je razgovor s autorima u hladovini atrija Centra za kulturu Trešnjevka. Osluškujte  tišinu i radost igre vrhunskih glumaca. Ulaz je slobodan!

Mjesto radnje: stara zagrebačka brijačnica. Vrijeme radnje: nagla pojava velikih trgovačkih centara pod čijim temeljima nestaju male kućice, male trgovine, saloni, stari zanati… Lica: Dragec, Vikica i Fric. Vinjeta iz starozagrebačkoga, sada već izumirućega načina života u ovoj je radio-igri donijela mirise, boje i okuse pomalo zaboravljenoga života bez stresa, buke i prašine moderniteta. 

Redateljica: Ranka Mesarić
Glazbeni dramaturg: Melita Jambrošić
Ton-majstor: Miro Pijaca
Glumci: Boris Miholjević, Ivan Lovriček, Zdenka Heršak, Boris Festini
Urednica: Nives Madunić Barišić
trajanje: 25 minuta 54 sekundi

Boccaciov i Dolenčićev “Decameron” na ljetnoj pozornici

5. 7. / 21:00 / Prvi ljetni diskont kulture: Cijeli svijet je pozornica / Atrij CeKaTea

Predstava “Decameron” na ljetnoj pozornici Centra za kulturu Trešnjevka osvježit će vas i razgaliti.

Studenti glume izvode najvruće prizore, a uz to su uklopili i francusku erotsku poeziju u svoju predstavu. Uskoro će nastupiti i na Dubrovačkim ljetnim igrama, za Trešnjevčane i goste ovo je prigoda da preduhitre Dubrovnik.

Teatar na Trešnjevci i Akademija dramske umjetnosti izvest će predstavu „Decameron“ Giovania Boccaccia. Rad je to dijela klase druge godine studija glume na ADU. Izvedena je na ADU, na 10. Bok festivalu u Bjelovaru, a pozvana je i na Dubrovačke ljetne igre.
Predstava je oblikovana tako da glumačka družina izvodi pripovijetke iz „Decamerona“, izabrane su one najerotskije, a da bi Eros još više dobio prilike dramaturzi su ubacili erotsku francusku poeziju 18. stoljeća između prizora. Redatelj je Krešimir Dolenčić.

Glume Iva Babić, Ivan Bošnjak, Andrej Dojkić, Filip Lozić, Milica Manojlović, Marija Šegvić, Dinka Vuković. Dramatizaciju potpisuju Sanja Ivić i Mila Pavićević.

Više informacija na stranicama CeKaTe-a.

DAZ

Program rada + članarine za 2020.

20/02/2020

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2020. godinu.

Rezultati

Ambulanta Špansko

17/01/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja za NOVI OBJEKT DOMA ZDRAVLJA ZAGREB ZAPAD – AMBULANTA ŠPANSKO.

Rezultati

Bazen Dubrava

09/12/2019

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističko rješenja bazen Dubrava - rezultati
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: