Festival

6. Subversive Festival

Autor/izvor: DAZ 02/05/2013

Od 4. do 18. svibnja u kinu Europa održavat će se ovogodišnji, šesti po redu Subversive Festival. Podnaslov i tematska smjernica ovogodišnjeg izdanja je Utopija demokracije.

Subversive Festival i ove godine nastoji ponuditi prostor za ozbiljno političko promišljanje društva i aktivističke iskorake s ciljem lokalne, ali i globalne promjene odnosa moći. Nakon niza prosvjednih valova širom svijeta u posljednjih nekoliko godina, kojima je cilj prisiliti vladajuće strukture da rade za opći interes, uočavamo da ih vladajuće elite uspješno apsorbiraju bez posljedica. Je li demokracija nedostižna ili ostvariva utopija? Je li ona ideal nužan za svaku emancipacijsku borbu? Na tragu ovih pitanja i aktualnih društvenih izazova održavat će se 6. Subversive Festival.

 Ovogodišnje izdanje – na kojem će gostovati oko 300 aktivista, intelektualaca, članova nevladinih organizacija, redatelja i umjetnika iz regije i čitavog svijeta – odvit će se u nekoliko programskih cjelina: Subversive Film Festival, Balkan Forum i Subversive Forum – platforme za alternativne društvene mobilizacije; Sajam knjiga (u sklopu kojeg će se odvijati Subverzivna književnost – angažirani književni program i SubLit Café – čitanja i razgovori s književnicima) te konferencija Utopija demokracije na koju već tradicionalno dolaze najvažnija imena suvremene kritičke misli. Najveća zvijezda bit će slavni redatelj Oliver Stone, a festival će ugostiti i vođu grčke koalicije radikalne ljevice Alexisa Tsiprasa te bolivijskog potpredsjednika Álvara Garcíu Lineru. Među gostima naći će se i teoretičari Yanis Varoufakis, Slavoj Žižek i mnogi drugi, a čast da zatvori festival pripast će kćeri Ernesta Che Guevare, Aleidi Guevara.

Više informacija o festivalu te programu pogledajte ovdje.

Rezultati

Ambulanta Gračani

06/03/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja zamjenskog objekta Dom zdravlja Zagreb Centar – AMBULANTA GRAČANI

DAZ

Program rada + članarine za 2020.

20/02/2020

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2020. godinu.

Rezultati

Ambulanta Špansko

17/01/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja za NOVI OBJEKT DOMA ZDRAVLJA ZAGREB ZAPAD – AMBULANTA ŠPANSKO.
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: