Projekt

25 m² - mali stan za malu obitelj

Autor/izvor: DAZ 29/01/2014

S obzirom na veliki interes koji je pobudio članak o malom stanu za samca u njujorškom Soho-u, sada vam donosimo primjer stana za malu obitelj u Varšavi koji također pomiruje funkciju i formu u jako malom prostoru. 

Autori: Utopia studio
Lokacija: Varšava, Poljska
Površina: 25 m²
Fotografije: Gosia Góra

Ova garsonjera za malu obitelj (tročlanu ako brojimo i psa) je dobro organizirana i dobro izgleda, a pri uređenju su korišteni jeftini i lako dostupni materijali i komadi namještaja.

Zahvaljujući nešto većoj visini prostora, krevet je podignut i postavljen na veliku 'kutiju' koja se koristi kao garderoba i spremište. Na krevet se penje klasičnim stepenicama koje su zapravo ugrađene ladice. Tu je i mini kupaonica, a ostatak stana je veliki otvoreni prostor koji nije zagušen stvarima. Kako je sve moralo biti maksimalno racionalno, projektanti su primijenili neke trikove, pa se tako stol za blagovanje može spustiti te koristiti kao stolić u boravku, a štednjak i sudoper po potrebi se 'poklope' praznom radnom plohom. Ljestve koje su tu da bi omogućile stanarima da dohvate više police, postale su skoro dekorativni dio interijera.

Ovaj interijer odlikuju čiste forme te jednostavan i pametno organiziran tlocrt, koji unatoč maloj kvadraturi stanu daju osjećaj prostranosti i funkcionalnosti.  

Rezultati

Ambulanta Gračani

06/03/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja zamjenskog objekta Dom zdravlja Zagreb Centar – AMBULANTA GRAČANI

DAZ

Program rada + članarine za 2020.

20/02/2020

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2020. godinu.

Rezultati

Ambulanta Špansko

17/01/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja za NOVI OBJEKT DOMA ZDRAVLJA ZAGREB ZAPAD – AMBULANTA ŠPANSKO.
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: