Projekt

Što sve stane u 39 m²

Autor/izvor: DAZ 14/01/2014

Biste li vjerovali da stan od 39 m², uz prostrani dnevni boravak, kuhinju i kupaonicu, pruža još i ured, dvije  spavaonice, blagovaonicu za 12-ero i spremište za bicikl, te da ima i solarne panele? 

Autori: Catalin Sandu, Adrian Iancu
Lokacija: Soho, New York
Investitor: Graham Hill
Površina: 39 m²
Godina provođenja natječaja: 2011.
Troškovi: $300.000 za nekretninu + $250-300.000 za renovaciju
Fotografije: Matthew Williams

Graham Hill, osnivač portala Treehugger, objavio je međunarodni natječaj za uređenje trošnog malog stana u njujorškom Sohou. Odabrao je rad dvoje rumunjskih studenata i gotovo bez preinaka realizirao njihov projekt pametnog dizajna koji istražuje module u uređenju interijera.
Prosječan američki dom za ove sadržaje zahtijeva četverostruku kvadraturu.

Sve je počelo s promišljanjem koliko nam toga zapravo treba za život i kako se to može organizirati u malom, hiperfunkcionalnom i promijenjivom prostoru. Projekt uređenja ovog stana bio je početak njegovog projekta LifeEdited koji istražuje 'kako urediti život s više novca, zdravlja i sreće, a manje stvari, prostora i energije'. 

Pogledajte dolje galeriju fotografija, ali za pravi dojam obavezno pogledajte ovaj video.

 

 

Rezultati

Ambulanta Gračani

06/03/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja zamjenskog objekta Dom zdravlja Zagreb Centar – AMBULANTA GRAČANI

DAZ

Program rada + članarine za 2020.

20/02/2020

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2020. godinu.

Rezultati

Ambulanta Špansko

17/01/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja za NOVI OBJEKT DOMA ZDRAVLJA ZAGREB ZAPAD – AMBULANTA ŠPANSKO.
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: