Kalendar

Radionica Ploha i plošnost

19.03.2011 - 19.03.2011
Ciklus: Mala škola arhitekture - Prostor i ja

U subotu, 19. ožujka, u prostorijama DAZ-a održana je radionica Mala škola arhitekture - Prostor i ja. Temu radionice Ploha i plošnost osmislila je voditeljica Aneta Mudronja Pletenac  (Hura arhitektura), a sudjelovali su učenici O.Š. P. Zrinski i djeca pozvana javnim pozivom. 

Plohu i plošnost najčešće doživljavamo kroz dvije dimenzije: širinu i visinu, no ona ima i svoju treću dimenziju – debljinu. Ona je određena i ostalim osjetima, osim vida, doživljavamo je kroz dodir, miris ili zvuk, već prema materijalu iz kojeg je izrađena. Svi ti osjeti zajedno sa geometrijom proizvode elemente arhitektonskog jezika, kroz koje promatramo, doživljavamo i analiziramo arhitekturu.

Radionica se bavila načinom na koji doživljavamo prostor kroz jedan od njegovih važnih dijelova – plohu. Radionica je ponudila niz različitih slaganja ploha iz kojih je bilo moguće izraditi prostore. Djeca podijeljena u grupe stvarala su svoje prostore u kojima su ispitivali granice samih ploha - geometriju, obris, ali i granice prostora obilježenih plohama - unutra/izvan, ispred/iza.

 

Detaljnije o ciklusu i temama radionica pročitajte ovdje.

1. RADIONICA: Mala škola arhitekture - Prostor i ja: Prostorni crtež
2. RADIONICA: Mala škola arhitekture - Prostor i ja: Oduzimanje
3. RADIONICA: Mala škola arhitekture - Prostor i ja: Razigrani javni prostori 
4. RADIONICA: Mala škola arhitekture - Prostor i ja: 2D>3D
5. RADIONICA: Mala škola arhitekture - Prostor i ja: svjetlo - sjena - boja - forma

Predavači

Mudronja Pletenac, Aneta, Autor

&nbsp; &nbsp;Diplomirala na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Pohađa Interdisciplinarni humanistički poslijediplomski studij Sveučilišta u Zadru.&nbsp;<div>&nbsp; &nbsp;Bavi se arhitekturom kao cjelovitim društvenim oblikovanjem prostora, kroz praksu (projektiranje i realizacije građevina, filmske,tv,izlozbene scenografije, interijera), teoriju (publicistički i znanstveni rad) i civilne akcije (radionice, škole, festivali, performansi, izložbe, izlaganja).&nbsp; Nagrađivana je na domaćim i međunarodnim arhitektonskim natječajima (s brojnim arhitektima i arhitektonskim uredima kao suradnik i koautor).&nbsp; Sudjelovala je u organizaciji ili izlagala na brojnim institucionalnim i vaninstitucionalnim, domaćim i međunarodnim civilnim akcijama ,znanstveno - istraživačkim projektima, radionicama, izložbama, ljetnim školama i sl. Dugi niz godina bavi se temama edukacije u vizualnim umjetnostima i arhitekturi.</div><div>&nbsp; &nbsp;Od 2007. aktivno sudjeluje u timu za provedbu programa Arhitektura i djeca, Međunarodne unije arhitekata UIA pri Hrvatskoj komori arhitekata koji organizira i međunarodni simpozij Hura Arhitektura 2009. Od 2010. jedna je od voditeljica i autorica DAZ-ovog programa PROSTORiJA (programa za osnovnoškolce) i PROSTORzaDRUGE&nbsp; (programa za srednjoškolce) . Organizirala je i vodila dva jednosemestralna ciklusa radionica OBLIKOVNICA u Laubi (program za osnovnoškolce o načinima razumijevanja suvremene umjetnosti).&nbsp;</div><div><div><div><br></div></div></div>

Komentari

Morate biti logirani kako bi mogli komentirati.

Predavači

Mudronja Pletenac, Aneta
Autor

Mala škola arhitekture - Prostor i ja

U Društvu arhitekata Zagreba održavaju se arhitektonske radionice za djecu zagrebačkih osnovnih škola. Radionice vode različiti arhitekti i arhitektonski uredi u suradnji s učiteljima likovne kulture.

Iz ciklusa

05.06.2013 - 05.06.2013
Izložba Prostor.i.ja - Mala škola arhitekture 2010.-2013. u MSU

31.08.2012 - 31.08.2012
Počinje nastava i u Maloj školi arhitekture

23.05.2012 - 23.05.2012
Mala škola arhitekture u Osnovnoj školi Šestine

29.03.2012 - 29.03.2012
Mala škola arhitekture u Osnovnoj školi Šestine


 

Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:  

 


 Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:Partneri:Medijski partneri:Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2024 DAZ.