Kalendar

Pripreme za prijemni - arhitektura

20.11.2018 - 20.01.2019
Ciklus: CRTANJE za srednjoškolce

Društvo arhitekata Zagreba i za narednu godinu provodi pripreme za prijemni ispit na arhitektonski i srodne fakultete za 2019. godinu. Uvjereni smo da je edukacija i pomlađivanje članstva naša obaveza i prilika za poboljšanje sveukupnog razumijevanja odnosa prema okolišu, društvu i vremenu u kojem živimo.

Pripreme će pod mentorstvom arhitektice Anete Mudronje Pletenac provoditi tim mladih kolega, prošlogodišnjih polaznika priprema, Sara Kukor i Paolo Kapović Šamanović.

Aneta Mudronja Pletenac uz svakodnevnu se praksu niz godina bavi edukacijom u vizualnim umjetnostima i arhitekturi, jedna od voditeljica i autorica DAZ-ovog programa za osnovnoškolce Mala škola arhitekture – Prostor i ja, programa za srednjoškolce Prostor ZA druge, bila je dio tima za provedbu programa Arhitektura i djeca u suradnji s HKA i Međunarodnim udruženjem arhitekata (UIA) koji je organizirao i proveo međunarodni simpozij HURA arhitektura 2009. godine. Organizirala je i vodila dvosemestralni ciklus radionina Oblikovnica za osnovnoškolsku djecu u Laubi o načinima razumijevanja suvremene umjetnosti za djecu.

Pripreme će se provoditi u području znanja prostorne percepcije i crtanja.

Dugogodišnje iskustvo i prikupljeni materijali koje pojedini članovi DAZ-a privatno razvijaju njegujući važnost crteža u arhitekturi materijali su na kojima gradimo naš dalji odnos prema ovom programu. U razgovoru vođenom u DAZ-ovom programu "U tinelu" 2012. razgovara se o važnosti crteža ne samo kao praktičnog alata (naučiti crtati) nego i kao misaonog procesa koji vas priprema za poziv arhitekta.

Pripreme se planira provoditi svaki petak u večernjem terminu od 18h u prostorima DAZ-a na Trgu bana Jelačića 3/1, Zagreb ili u drugom terminu prema zajedničkom dogovoru s polaznicima. Ukupno će biti održano 48 školskih sati priprema.

Grupa je veličine od 8 do 15 polaznika. Cijena priprema je 1100 kuna za članove DAZ-a, a za ne-članove 1450 kuna, plaćanje moguće i na rate. Pozivamo polaznike da se uključe u sustav aktivnog člana Društva arhitekata Zagreba.

Grupa je formirana, no primamo i naknadne prijave do početka priprema. Za prijave javiti se na e-mail pripreme.2019@d-a-z.hr. Predviđeni početak priprema je sredina siječnja 2019. godine. Inicijalni sastanak biti će 13.1.2019. u 20h u DAZ-u.

Komentari

Morate biti logirani kako bi mogli komentirati.

CRTANJE za srednjoškolce

Uvjereni smo da je edukacija i pomlađivanje članstva naša obaveza i prilika za poboljšanje sveukupnog razumijevanja odnosa prema okolišu, društvu i vremenu u kojem živimo.

Iz ciklusa

20.01.2019 - 12.05.2019
Crtanje je krenulo


 

Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:  

 


 Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:Partneri:Medijski partneri:Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2024 DAZ.