Kalendar

Ispred, izvan i uokolo arhitekture

13.05.2014 - 13.05.2014
Predavanje

Program OFF Af poziva na predavanje Ivana Dorotića, freelance multitaskera, fotografa, urednika portala vizkultura te arhitekta na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu u četvrtak 15. svibnja 2014. u 19h u predavaoni 317, na 3.kat.

Imaju li s arhitekturom ikakve poveznice: postavljanje ljudi na prava mjesta pred objektive, jedna utjecajna medijska platforma, hrpa plakata, zatim jedna dokumentaristička fotografska serija autobiografskih počela, produkt-dizajnerski eksperiment s lokalnim ready-made produktom te adresar prepun relevantnih mailova? Može li sve navedeno ‘potpisivati’ arhitekt?

Autor (si) ovim predavanjem postavlja zadatak definirati vlastitu praksu, odrediti dosege multitaskinga, potencijale i smisao interdisciplinarnosti te pokušati propitati i odgovoriti do koje je granice potrebno precizirati dominantne sfere djelovanja, pod istovremenim bremenom profesionalnosti, održivosti i formiranja identiteta.

Navedene teze i pitanja nastojat će elaborirati kroz predstavljanje vlastitih i(li) suradničkih projekata, platformi, poslova i autorskih radova realiziranih u posljednje dvije godine.Ivan Dorotić (1980.) je fotograf, arhitekt i publicist. Rođen je u Splitu 1980. godine, gdje je završio Klasičnu gimnaziju. Diplomirao je na Studiju arhitekture pri Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu 2008. godine, a na istom je fakultetu dvije godine radio kao honorarni asistent na Katedri za urbanističko planiranje. Djeluje kao freelance multidisciplinarni autor stvarajući u sferama fotografije, arhitekture, publicistike i dizajna. Izlagao je na dvije samostalne fotografske izložbe te niz grupnih dizajnerskih, fotografskih i arhitektonskih izložbi i festivala.

Nakon što već nekoliko godina kontinuirano piše o vizualnoj umjetnosti za niz domaćih medija, u proljeće 2013. s nekoliko suradnika pokreće portal o vizualnoj umjetnosti i kulturi Vizkultura.hr, čiji je glavni urednik.

Stalni je dopisnik iz Hrvatske za nizozemski arhitektonski časopisi o europskoj arhitekturi A10.

Živi u Zagrebu, radi kao fotograf, surađujući poglavito s arhitektima i dizajnerima, freelance novinar, eksperimentira s dizajnom i povremeno radi na poslovima odnosa s javnošću za razne projekte i autore iz sfere vizualnih umjetnosti. 

http://ivannekadfotka.tumblr.com/
http://vizkultura.hr/

Intervju Mladih DAZ-a s Ivanom Dorotićem pogledajte ovdje.

 

Komentari

Morate biti logirani kako bi mogli komentirati.

Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:

 


Donatori:
 


 

 


 Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:Partneri:Medijski partneri:Donatori:


Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2022 DAZ.