Kalendar

DAZ-u odobrena sredstva iz programa Leonardo da Vinci

11.06.2013 - 11.06.2013
Ciklus: Leonardo da Vinci

Društvu arhitekata Zagreba odobrena su sredstva za provedbu projekta Architecture without borders kojim se potiče mobilnost mladih arhitekata koji su završili fakultet i stjecanje radnih iskustava u europskim zemljama.

Projekt je prijavljen 1. veljače 2013. na natječaj programa Leonardo da Vinci Mobilnost - Osobe na tržištu  rada (PLM), te je hrvatska Agencija za mobilnost i programe EU pozitivno ocijenila projekt i DAZu odobrila cjelokupni zatraženi iznos od 50.338,00 EUR za realizaciju projekta.

U mobilnosti će sudjelovati 15 mladih arhitekata – do 30 godina, članova Društva,  koji će 12-tjednom praksom u 15 različitih arhitektonskih ureda iz 9 europskih zemalja steći radno iskustvo, nova znanja i vještine u struci te unaprijediti znanje stranih jezika.

Projekt će se provoditi od kraja lipnja 2013 do studenog 2014., a stručne prakse provodit će se u razdoblju od rujna 2013 do kolovoza 2014.

Natječaj za odabir kandidata koji će dobiti priliku kroz stručne prakse usvojiti nova znanja i steći radna iskustva, bit će raspisan krajem lipnja 2013. godine na stranicama DAZ-a.

Potprogram Leonardo da Vinci u sklopu EU Programa za cjeloživotno obrazovanje (Life Long Learning Programme – LLL)  obuhvaća strukovno obrazovanje i osposobljavanje te je osmišljen tako da svojim aktivnostima potiče razvoj znanja, vještina i kvalifikacija svih sudionika.

Sudjelovanjem u nekoj od aktivnosti potprograma Leonardo da Vinci, korisnici imaju mogućnost stjecati nova životna iskustva te primjenom stečenih znanja, značajno doprinijeti radu matične ustanove, vlastitoj zapošljivosti na tržištu rada te samom gospodarstvu. Potprogram Leonardo da Vinci omogućava prijenos dobrih praksi i inovacija u gospodarstvu između država sudionica, usklađivanje obrazovnog sustava sa tehnološkim napretkom i tržištem rada te osobni i profesionalni razvoj sudionika.

Projekt Architecture without borders drugi je po redu projekt DAZ-a koji je dobio financiranje iz EU programa. Projekt City Acupuncture (Akupunktura grada) trenutno je u tijeku, te se aktivnosti u sklopu tog projekta upravo odvijaju na zagrebačkom Trnju. Projekt je regionalnog karaktera te se aktivnosti projekta odvijaju i u Skopju, Beogradu, Sarajevu i Splitu, a DAZ je koordinator projekta. Akupunktura grada dobila je sredstva u iznosu od 117.500 EUR iz EU programa Kultura 2007-2013. Potporu projektu osim EACEA-e – Izvršne europske agencije za kulturu, obrazovanje i audiovizualnu djelatnost, pružaju  i Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, te Grad zagreb.

Veselimo se različitim i inspirativnim pričama i iskustvima koje će praktikanti podijeliti s nama po povratku sa svojih stručnih usavršavanja. Za više informacija pratite web Druđtva arhitekata, a o ostalim europskim programima mobilnosti saznajte ovdje.

Vezane vijesti

06/11/2014 - 06/11/2014

Ana Mrđen: Rotterdam

Društvo arhitekata Zagreba uspješno privodi kraju programa „Architecture without borders“ u suradnji sa Leonardo Da Vinci potprogramom cijeloživotnog obrazovanja Europske unije kojim je 15 mladih arhitekata iz Hrvatske dobilo priliku otići na višemjesečnu arhitektonsku praksu u inozemstvo. Ana Mrđen piše o Rotterdamu i praksi u studiju Monolab.

06/11/2014 - 06/11/2014

Sandra Smiljanić - Riga

Društvo arhitekata Zagreba uspješno privodi kraju programa „Architecture without borders“ u suradnji sa Leonardo Da Vinci potprogramom cijeloživotnog obrazovanja kojim je 15 mladih arhitekata iz Hrvatske dobilo priliku otići na višemjesečnu arhitektonsku praksu u inozemstvo. O latvijskom glavnom gradu Rigi piše Sandra Smiljanić.

30/10/2014 - 30/10/2014

Leonardo Da Vinci praksa: Ana Martinović - Barcelona

Društvo arhitekata Zagreba uspješno privodi kraju programa „Architecture without borders“ u suradnji sa Leonardo Da Vinci potprogramom cijeloživotnog obrazovanja kojim je 15 mladih arhitekata iz Hrvatske dobilo priliku otići na višemjesečnu arhitektonsku praksu u inozemstvo. Narednih par tjedana donosit ćemo vam njihove crtice, dojmove i osvrte na boravak i radno iskustvo diljem Europe. Danas nas Ana Martinović upoznaje s Barcelonom.

Komentari

Morate biti logirani kako bi mogli komentirati.

Leonardo da Vinci

Potprogram Leonardo da Vinci u sklopu EU Programa za cjeloživotno obrazovanje (Life Long Learning Programme – LLL) obuhvaća strukovno obrazovanje i osposobljavanje te je osmišljen tako da svojim aktivnostima potiče razvoj znanja, vještina i kvalifikacija svih sudionika.

Iz ciklusa

21.11.2014 - 21.11.2014
Arhitektura bez granica / Architecture without borders

17.11.2014 - 17.11.2014
Kata Gašpar - Dublin

14.11.2014 - 14.11.2014
Aleksandra Klarić - Firenca

13.11.2014 - 13.11.2014
Vesna Poljančić - Amsterdam
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: