Suradnja

Sastanak s novom gradskom upravom Grada Zagreba

Autor/izvor: DAZ 08/07/2021

DAZ je 7. srpnja 2021. održao sastanak s novom gradskom upravom Grada Zagreba.

Sastanku su od strane Grada nazočili gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević, zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet, pročelnica Mirjana Zubak i pomoćnik pročelnika Dario Krnjaković, te s druge strane predsjednik DAZ-a Tihomil Matković, član upravnog odbora DAZ-a Ivan Križić i predsjednik Odbora za urbanizam HKA Nikša Božić.
 
Na radnom sastanku zajednički smo prošli kroz niz tema koje su od presudnog interesa struke i građana grada Zagreba u narednom razdoblju. Postigli smo najviši nivo suglasnosti oko svih tema te uspostavili temelje za daljnju kontinuiranu suradnju
 
Teme su bile:
  • proces obnove Zagreba nakon potresa, 
  • prostorno-planska dokumentacija i izrada novog GUP-a na novim stručnim podlogama, povezano s novim okolnostima obnove centralnih i rubnih područja Zagreba nakon potresa, 
  • razvoj gradskih potencijala u zonama u gradskom vlasništvu (Gredelj, Zagrepčanka, Velesajam, Badel, itd), 
  • provedba arhitektonsko-urbanističkih natječaja kao puta za ostvarenje visoke kvalitete prostora i zgrada javne namjene te slike grada,
  • digitalni sustavi i baze podataka u prostornom planiranju i graditeljstvu Zagreb/RH, 
  • te potencijali EU projekata.
Grad Zagreb ujedno je potvrdio i partnerstvo u provedbi Sajma kulture građenja i održivog razvoja Arhibau.hr sa stručnom konferencijom, što će se održati u Areni Zagreb 7.-9.10.2021. godine!

Ostalo

Logorun - otočke taktike

14/09/2021
DAZ

Arhitektonski ured Prostorne taktike d.o.o. u suradnji sa općinom Tribunj organiziraju višednevni seminar pod nazivom "Logorun – otočke taktike" koji će se održati na otoku Logorunu i u prostorima društvenog centra Tribunj od 16. do 19. rujna 2021.
 

ArhiBau - najveći sajam graditeljstva u regiji u listopadu u Areni Zagreb

10/09/2021
DAZ
Od 7. do 9. listopada održat će se Arhibau, prvi regionalni sajam i konferencija s glavnim fokusom na održivost u urbanizmu, arhitekturi i graditeljstvu, podizanju standarda stanovanja i obnovi potresom pogođenih područja. Osnovna je tema konferencije bazirana na inicijativi Europske Komisije - Novi europski Bauhaus - čiji je ambiciozan cilj provedba Europskog zelenog plana.

Otvoreno pismo predsjedniku Vlade Republike Hrvatske gosp. Andreju Plenkoviću

10/09/2021
Reakcija strukovnih organizacija na izjave državnog tajnika Željka Uhlira.

„Studije o arhitekturi sinagoga u Hrvatskoj - Odabrani tekstovi” autora prof. dr. sc. Zlatka Karača

08/09/2021
DAZ
HRVATSKO-IZRAELSKO DRUŠTVO ima čast i zadovoljstvo pozvati vas na promociju monografije „Studije o arhitekturi sinagoga u Hrvatskoj - Odabrani tekstovi” autora prof. dr. sc. Zlatka Karača izdane u sunakladi Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu i UPI2M BOOKS.

56. zagrebački salon arhitekture i urbanizma: Ping – Repozitorij budućnosti

06/09/2021
DAZ/UHA
Pozivamo autorice i autore na prijavu projekata – bez obzira na svrhu, mjerilo i vrijeme nastanka, a posebno se potiču prijave novih radova nadahnutih temom Salona.

"Baština međunarodne suradnje: afrički i azijski radovi hrvatskih arhitekata" u Narodnom muzeju Zadar - Kneževa palača

02/09/2021
DAZ
Otvorenje izložbe i obilazak izložbe s autoricama održat će se u utorak, 7. rujna 2021. u 12.00 sati. Izložba će biti otvorena do 1. listopada 2021. 

Ante Rožić (1934 – 2021)

16/08/2021
DaZ/UHA
U tuzi javljamo da je arhitekt i urbanist Ante Rožić, dobitnik Nagrade Viktor Kovačić za životno djelo, preminuo u subotu, 14. kolovoza 2021., u Zagrebu. Oproštaj od uvaženog kolege bit će u krugu obitelji.

Arhitekt Željko Kovačić, 1951.-2021.

15/08/2021
DAZ
Arhitekt Željko Kovačić napustio nas je 13. kolovoza 2021. godine. Ispraćaj je na Krematoriju u utorak 17. kolovoza 2021. godine u 14,40 sati.

Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: