Suradnja

Sastanak s novom gradskom upravom Grada Zagreba

Autor/izvor: DAZ 08/07/2021

DAZ je 7. srpnja 2021. održao sastanak s novom gradskom upravom Grada Zagreba.

Sastanku su od strane Grada nazočili gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević, zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet, pročelnica Mirjana Zubak i pomoćnik pročelnika Dario Krnjaković, te s druge strane predsjednik DAZ-a Tihomil Matković, član upravnog odbora DAZ-a Ivan Križić i predsjednik Odbora za urbanizam HKA Nikša Božić.
 
Na radnom sastanku zajednički smo prošli kroz niz tema koje su od presudnog interesa struke i građana grada Zagreba u narednom razdoblju. Postigli smo najviši nivo suglasnosti oko svih tema te uspostavili temelje za daljnju kontinuiranu suradnju
 
Teme su bile:
  • proces obnove Zagreba nakon potresa, 
  • prostorno-planska dokumentacija i izrada novog GUP-a na novim stručnim podlogama, povezano s novim okolnostima obnove centralnih i rubnih područja Zagreba nakon potresa, 
  • razvoj gradskih potencijala u zonama u gradskom vlasništvu (Gredelj, Zagrepčanka, Velesajam, Badel, itd), 
  • provedba arhitektonsko-urbanističkih natječaja kao puta za ostvarenje visoke kvalitete prostora i zgrada javne namjene te slike grada,
  • digitalni sustavi i baze podataka u prostornom planiranju i graditeljstvu Zagreb/RH, 
  • te potencijali EU projekata.
Grad Zagreb ujedno je potvrdio i partnerstvo u provedbi Sajma kulture građenja i održivog razvoja Arhibau.hr sa stručnom konferencijom, što će se održati u Areni Zagreb 7.-9.10.2021. godine!

Ostalo

Natječaj

Dječji vrtić Jarun

24/05/2024
DAZ
GRAD ZAGREB raspisuje, a DRUŠTVO ARHITEKATA ZAGREBA (DAZ) organizira i provodi P R O J E K T N I  N A T J E Č A J za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog  rješenja za izgradnju DJEČJEG VRTIĆA JARUN.  24.05.2024. Objavljeni su odgovori na pitanja natjecatelja.

Natječaj

Upis na Sveučilišni specijalistički studij Arhitektura i urbanizam

16/05/2024
Arhitektonski fakultet u Zagrebu
Arhitektonski fakultet Sveučilišta u Zagrebu raspisuje natječaj za upis IV. Generacije studenata na Sveučilišni specijalistički studij Arhitektura i urbanizam; Prostorno uređenje; Ciklus: Strateško planiranje i održivi razvoj u akademskoj godini 2024./25.

Natječaj

Tržnica i polivalentni centar u Koprivnici

16/05/2024
DAZ/UHA
Grad Koprivnica raspisuje, a Udruženje hrvatskih arhitekata provodi javni, opći, u dva stupnja, anonimni, drugog stupnja složenosti za realizaciju i anketni urbanističko – arhitektonski natječaj za izradu idejnog rješenja: Tržnica i polivalentni centar u Koprivnici.

Važno!

Obavijest natjecateljima: Natječaj Dječji vrtić Jarun

14/05/2024
DAZ
Od 1. 1. 2024. godine primjenjuje se novi sustav Elektroničkog oglasnika javne nabave RH, a na kojem se sukladno Zakonu o javnoj nabavi, objavljuju i svi projektni natječaji iz područje arhitekture i urbanizma. Uz uobičajenu predaju natječajnih radova putem naše web stranice svi natjecatelji moraju se registrirati na EOJN i  predati Obrazac projekta.

Osvrt

Autentičnost umjesto samouvjeravanja

09/05/2024
DAZ
Osvrt predsjednika Društva arhitekata Zagreba na nominacije za strukovne nagrade UHA-e kao najava nove epizode DAZ-ovog videopodcasta Prednji plan.

Obljetnica

Sedam desetljeća arhitekata na Trgu

29/04/2024
DAZ
Pozivamo vas da nam se pridružite u obilježavanju sedam desetljeća kontinuiranog djelovanja arhitekata, njihovih društava i nakladništava na Trgu.

Tribina

Vizualne umjetnosti i baština u medijima: dan sjećanja na Ružicu Šimunović

23/04/2024
DAZ/DPUH
Društvo povjesničara umjetnosti Hrvatske šestu godinu zaredom organizira jednogodišnji susret u počast likovnoj kritičarki Ružici Šimunović (Rijeka, 23. studenoga 1960. – Washington D.C., 27. travnja 2018.)

Časopis

Promocija 8.broja studentskog časopisa Tristotrojka

12/04/2024
DAZ/303
Pridružite nam se večeras, 12.4. u prostorima Društva arhitekata Zagreb, na promociji novog broja studentskog časopisa Tristotrojka


 

Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:  

 


 Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:Partneri:Medijski partneri:Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2024 DAZ.