Storiescapes

Novi uspjeh hrvatske arhitekture: Ivančan i Rogina u tokijskom finalu

Autor/izvor: kresimir rogina, bernarda ivancan, tokyo 04/10/2021

Storiescapes Bernarde Ivančan i Krešimira Rogine ušao među sedam finalista na natječaju Interpathetic Space u Tokiju.

Rad Storiescapes Bernarde Ivančan i Krešimira Rogine je na natječaju Interpathetic Space, u konkurenciji dvjestotinjak projekata iz cijelog svijeta, u Tokiju ušao u drugi krug žiriranja, među sedam finalista. 
 
Natječaj svake godine raspisuje kompanija Central Glass pod pokroviteljstvom časopisa Shinkenchiku (The Japan Architect) na drugu konceptualnu temu, promišljanja stanja arhitektonskog trenutka. 
 
Za potrebe završnog javnog žiriranja koje će se odviti 23. listopada, a gdje će sjediti imena poput Kenga Kume, Juna Aokija i Yohiharu Tsukamota, autori snimaju petminutni film kojim će rad biti detaljno predstavljen, umjesto uobičajenog fizičkog prisustva, zbog situacije s pandemijom Kovida-19. 
 
Tema natječaja, Prostor s kojim se možemo saživjeti, poziva na razmatranja tokova svakodnevice u doba Korone te fizičke komunikacije među ljudima, pozivajući na imaginiranje prostora interakcije, "stvarnog prostora koji djeluje na ljudske osjećaje, a kojeg je nemoguće kreirati digitalnim putem". 
 
Projektom Storiescapes autori jednostavnim oblicima problematiziraju odnose tradicionalne knjiške i nepisane obiteljske baštine središnje Hrvatske. 
 
Rad će nakon žiriranja, zajedno s pripadajućim filmom i 3D modelom, biti izložen u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu. 
 
Čestitamo autorima na dosadašnjem uspjehu i držimo fige za nastavak! 
 

Ostalo

Odrastanje uz arhitekturu: Dječji vrtići i škole u 21 ST.

15/10/2021
DAZ
U utorak, 19. listopada 2021. u 19 sati, u Oris Kući arhitekture (Kralja Držislava 3) u Zagrebu, održat će se predstavljanje knjige Odrastanje uz arhitekturu: dječji vrtići i škole u 21. stoljeću.

EUROPAN U HRVATSKOJ Provođenje međunarodnih arhitektonsko-urbanističkih natječaja

13/10/2021
DAZ
U Kneževoj palači u Zadru će se u petak, 15. listopada 2021. u 12,00 h, otvoriti izložba koja daje prikaz trideset godina rada Europana Hrvatska na provedbi međunarodnih arhitektonsko-urbanističkih natječaja. Poseban je naglasak na rezultate natječajnog ciklusa Europan 15 provedenog 2020. godine na lokaciji naselja Ždrijac u Ninu.

Održan je prvi međunarodni sajam i konferencija ArhiBau

13/10/2021
DAZ
Od četvrtka, 7. listopada, do subote, 9. listopada 2021. u Areni Zagreb održan je prvi međunarodni sajam ArhiBau.hr, koji je uz prateću stručnu konferenciju, okupio sve relevantne dionike građevinskog sektora.

Poslijediplomski specijalistički studij Arhitektura i urbanizam

11/10/2021
DAZ
NATJEČAJ za upis II. generacije studenata na Poslijediplomski specijalistički studij Arhitektura i urbanizam; Prostorno uređenje; Ciklus: Strateško planiranje i održivi razvoj u akademskoj godini 2021./22.

Otvoren je ArhiBau 2021

08/10/2021
DAZ
U zagrebačkoj Areni otvoren je regionalni sajam kulture građenja i održivog razvoja te prateća stručna konferencija, koji traju do subote, 9. listopada u 19 sati. 

Logorun - otočke taktike

14/09/2021
DAZ

Arhitektonski ured Prostorne taktike d.o.o. u suradnji sa općinom Tribunj organiziraju višednevni seminar pod nazivom "Logorun – otočke taktike" koji će se održati na otoku Logorunu i u prostorima društvenog centra Tribunj od 16. do 19. rujna 2021.
 

ArhiBau - najveći sajam graditeljstva u regiji u listopadu u Areni Zagreb

10/09/2021
DAZ
Od 7. do 9. listopada održat će se Arhibau, prvi regionalni sajam i konferencija s glavnim fokusom na održivost u urbanizmu, arhitekturi i graditeljstvu, podizanju standarda stanovanja i obnovi potresom pogođenih područja. Osnovna je tema konferencije bazirana na inicijativi Europske Komisije - Novi europski Bauhaus - čiji je ambiciozan cilj provedba Europskog zelenog plana.

Starije

Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:

 


Donatori: