Predavanje

KEIM zaštita spomenika kulture i mineralna zaštita vidljivog betona

Autor/izvor: DAZ 05/03/2020

Predavanje će se održati u utorak, 10.03.2020., u 14:00 sati u Društvu arhitekata Zagreba (Trg bana J. Jelačića 3/1).

Predavač: Ralf Eckl, KEIMFARBEN GMBH
Jezik predavanja: engleski
 
KEIM izvorna silikatna boja postavlja standarde u pogledu trajnosti i briljantnog izgleda u očuvanju i zaštiti spomenika kulture, a njezin neusporediv izgled daje arhitektonskim sofisticiranim novim zgradama vrlo individualan karakter.
Mineralna boja KEIM na brojnim objektima diljem svijeta impresivno pokazuje ono što je čini jedinstvenom: fascinantan izgled i žive boje i nakon desetljeća.
 
 
Mineralna rješenja omogućuju provedbu arhitektonskih ciljeva, učinkovitu zaštitu i zadržavanje mineralnog karaktera betona zahvaljujući jedinstvenom dizajnu.
 
 
KEIM  jedinstvena kvaliteta silikatnih boja, za interijere i eksterijere, prepoznatljiva je u smislu:
 
*  održive gradnje
*  sanacije
*  zaštite spomenika kulture  
 
KEIM je stručan i pouzdan partner u zaštiti baštine što dokazuje 140 godina iskustva u zaštiti vrijednih kulturnih dobara.
Izumom tehnologije silikata 1878. godine Adolf Wilhelm KEIM osnovao je našu tvrtku koju danas, kao vodećeg stručnjaka za zaštitu mineralnih građevina, odlikuju održiva rješenja problema širom svijeta. U svojoj specijalnosti "mineralno-silikatna zaštita zgrada" nudimo sofisticirana cjelovita sistemska rješenja za fasade i interijere.
 
Koncept održivosti je 140 godina oblikovao i vodio čitavu našu poduzetničku aktivnost s obzirom na ekološke, ekonomske i socijalne aspekte. Za nas održiva gradnja i obnova znači usklađivanje ljudi, prostora i okoliša. Svojim mineralnim proizvodima za gradnju dajemo odlučujući doprinos zdravijem životu, kvaliteti života i boljoj budućnosti.
 

 

Ostalo

DAV O IZJAVI ŽELJKA UHLIRA "Njegova komunikacija i postupci niti ulijevaju povjerenje niti se pokazuje volja za suradnjom"

08/04/2020
DAZ/ Jutarnji.hr
Prenosimo članak iz Jutarnjeg lista u kojem se Društvo arhitekata Varaždina uz podršku svih ostalih regionalnih društava osvrće na izjavu državnog tajnika Željka Uhlira o primjedbama na prijedlog Zakona o obnovi zgrada oštećenih potresom.

Upute za građane nakon potresa u Zagrebu

06/04/2020
DAZ
Upute građanima o pregledu i ocjeni uporabljivosti građevina

Iskustva Zavoda za obnovu Dubrovnika mogu biti "copy-paste" za Zagreb

04/04/2020
DAZ, Dubrovački vjesnik
Prenosimo članak iz Dubrovačkog vjesnika koji potpisuje Bruno Lucić, a razgovarao je sa sadašnjom ravnateljicom i bivšim ravnateljem Zavoda za obnovu Dubrovnika nakon potresa 1979. godine

Otvoreno pismo predsjedniku Vlade

03/04/2020
DAZ
Stručne udruge i institucije, ponovo pozivaju na sveobuhvatne aktivnosti u cilju što kvalitetnijeg prevladavanja situacije prouzročene snažnim potresima u Zagrebu

Otvoreni poziv za uključivanjem u stručnu raspravu o mogućim modelima obnove

01/04/2020
DAZ
Cilj rasprave je temeljem postojećih iskustava (domaćih i stranih) pokrenuti razmišljanje o nekim novim konceptima obnove prostora, a napose graditeljske baštine, s vizijom da zaključci postanu baza za unapređenje stanja u područjima koja su najviše stradala od potresa kao i poticaj za stvaranje modela sanacije prostora devastiranih kroz sve vrste elementarnih i drugih nepogoda (uključujući i neplansku gradnju).

Hitno pokrenuti Koordinaciju za sanaciju posljedica potresa

30/03/2020
DAZ
Visokostručna interdisciplinarna Koordinacija, koja će upravljati sanacijom nakon potresa, jedina može iznaći rješenja mnogobrojnih problema te osigurati izdizanje s razine zadovoljavanja različitih partikularnih interesa, na razinu javnog interesa. Dodatak: neprihvatljivi prijedlog Zakona

Želimo stručna i provediva rješenja za obnovu Zagreba nakon potresa

27/03/2020
DAZ
"Novi zakon [o sanaciji potresa u Zagrebu] treba derogirati odredbe postojećih zakona da se skrate procedure, jer će u protivnom ovi procesi trajati 10 godina".
Državni tajnik Željko Uhlir tim je riječima tumačio ključne teze planiranog Zakona o sanaciji posljedica potresa u Zagrebu i okolici, čime je potvrdio sve ono na što je struka upozoravala više godina

Inicijativa arhitekata za uspostavom Koordinacijskog tijela za obnovu Zagreba nakon potresa

26/03/2020
DAZ
DAZ, AF, HKA, UHA, UHU i DPUH poslali su Vladi i Gradu Zagrebu inicijativu za uspostavu Koordinacijskog tijela koje treba definirati sve strateške postupke, zakonodavne okvire i provedbene mjere kako bi se ova kriza izgrađenog prostora Zagreba prevladala na kvalitetan način.
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: