Izložba

Zoltán Bachman: Hodočasnička crkva za Hrvatsku

Autor/izvor: DAZ / ULUPUH 11/09/2014

U četvrtak, 18. rujna u 19 sati u Galeriji ULUPUH u Zagrebu, u Tkalčićevoj 14, otvara se izložba kojom se predstavlja projekt Hodočasničke crkve za Hrvatsku, arhitekta dr. Zoltána Bachmana.

Dr Zoltán Bachman (r. 1945.), jedan je od najznačajnijih suvremenih mađarskih arhitekata. Dugogodišnji je dekan Instituta Marcel Breuer u Pečuhu te profesor na fakultetima za arhitekturu u Würzburgu i Budimpešti. Projekt Hodočasničke crkve je nastao 1996. godine, kao poklon dr Bachmana hrvatskome narodu. Uz skice i maketu crkve biti će izloženi i radovi Bachmanovog suradnika, mađarskog skulptora Istvána Redfalija koji je u bronci izlio Isusovu krunu koja ujedno predstavlja 14 postaja Križnog puta.

Selekciju radova i likovni postav izložbe potpisuje autorov sin, arhitekt, dr. Bálint Bachmann.

Na otvorenju izložbe govoriti će predsjednica ULUPUH-a Ivana Bakal, predsjednica Udruženja hrvatskih arhitekata gđa Sanja Cvjetko Jerković,  direktor Mađarskog kulturnog instituta dr Dinko Šokčević te Tahir Mujičić, idejni inicijator projekta.

Organizatori izložbe su ULUPUH, Mađarski kulturni institut u Zagrebu i Hrvatsko kazalište u Pečuhu.

Izložbom počinje projekt dugoročne suradnje između ULUPUH-a, Kulturnog centra Zsolnay u Pečuhu, Mađarskog kulturnog instituta u Zagrebu i Hrvatskog kazališta u Pečuhu, krovnog naziva EU-UPO-PREPOZNAVANJE. Cilj je projekta uspostavljanje dugoročne suradnje s mađarskom kulturnom scenom, a u cilju razmjene umjetničkih sadržaja i upoznavanja dva susjedna kulturološka prostora koja su stjecajem političkih i povijesnih okolnosti bila skoro 80 godina izolirani jedan od drugoga.

Izložba je ostvarena uz financijsku potporu Ministarstva kulture RH i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba.Izložba ostaje otvorena do 29. rujna, radnim danom od 10 do 20 sati, subotom od 10 do 13 sati, dok je nedjeljom i praznikom galerija zatvorena. Ulaz na izložbu je slobodan.

DAZ

Program rada + članarine za 2020.

20/02/2020

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2020. godinu.

Rezultati

Ambulanta Špansko

17/01/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja za NOVI OBJEKT DOMA ZDRAVLJA ZAGREB ZAPAD – AMBULANTA ŠPANSKO.

Rezultati

Bazen Dubrava

09/12/2019

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističko rješenja bazen Dubrava - rezultati
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: