Skrivena dvorišta

Zatvaranje adventskog kalendara

Autor/izvor: DAZ 15/12/2015

19. i 20. prosinca pozivamo vas da nam se pridružite na 4. u nizu Adventskom dvorištu u Zagrebu u bloku Žerjavićeva 3 / Mihanovićeva 30/2, a o programu koji nas očekuje u posljednjem skrivenom dvorištu više saznajte u nastavku. 

Na pragu posljednjeg događanja u sklopu Adventskog kalendara za 2015. godinu pozivamo vas da nam se pridružite u dvorištu raskošna izgleda, ali i povijesnih činjenica. Želite li saznati više, svakako poslušajte vodstvo kazivačice Ive Sille, koja će vas 19. i 20. prosinca u subotu i nedjelju od 11 sati provesti kroz sve neotkrivene vam tajne spomenutog bloka. Nakon toga svakako ne propustite upoznati se s idejom dvorišta iza kojeg stoje studenti Arhitektonskog fakulteta, a koje predvodi Domagoj Ciglar. Svojom prezentacijom, ali i konkretnim oblikovanjem u prostoru dvorišta, tim za intervencije istaknut će potencijal zaboravljenog bloka te ga aktivirati osvijetljenim kubusima u prostoru. O njihovom intrigantnom rješenju doznajte više od subote, 19. prosinca.  

Tihana Boban, voditeljica manifestacija na danoj lokaciji, ističe iz bogatog programa subotnju dječju radionicu, voditeljica Petre Orbanić i Marije Plečko. Također, tijekom cijelog vikenda poziva vas na izložbu koju je pripremila s kolegicama Doris Cvetko, Ivom Jurlinom i Martinom Petrović, a koja će vas pobliže upoznati s arhitektonskim karakterom bloka. U subotu nikako ne propustite svečano otvorenje od 19 h, a koje će uveličati nastup čak dva trija – prvi je trio Muzičke akademije u Zagrebu, studenata Marijane Bačelić, Antonija Palanovića i Tomislava Parmaća, a nakon njih vokalni nastup održat će Hannah Pavlić, Katarina Lončar i Andrea Rakitić.

20. prosinca mališani će moći uživati u pričanju priča plišanog mede, kojeg će upriličiti Vigor Vukotić, pa svakako svoje najmlađe dovedite u nedjelju, u 12 h. Također iskoristite priliku i pogledajte izložbu radova djece iz vrtića Budućnost, smještenog u dvorištu Adventskog kalendara. Pri povratku iz grada, donesite darove koje ste kupili za svoje bližnje i na licu mjesta ih umotajte i ukrasite te pripremite za pod bor. Svoje darove možete umotati od 15 do 17 h. 

 

Pred sami kraj Adventskog kalendara slijedi prava poslastica – nastup Performance Arts Programa, koji su u Hrvatskoj pokrenuli umjetnici Vesna Mačković i Žak Valenta. Njihova praksa korespondira s dramskim kazalištem, plesom i performansom, a kvaliteti njihove izvedbe možete posvjedočiti u nedjelju, 20. prosinca od 18 h. Više o PAP-u i načinu uključivanja doznajte na njihovoj službenoj stranici www.pap-croatia.com.

Adventski kalendar za 2015. godinu imaju čast zatvoriti Čudnoređe i Madley Brothers, uz čije ćemo zvuke dobre glazbe proslaviti druženje započeto 28. studenoga ove godine, kada smo entuzijastično počeli s nizom otvaranja donjogradskih dvorišta. Pregršt je razloga za slavlje, zato, svakako posjetite plesnjak u Žerjavićevoj 3/ Mihanovićevoj 30/2 i proslavite našu društveno vrijednu ideju o povezivanju zajednice putem renovacije prostora.   

PROGRAM Adventskog kalendara 2015
www.facebook.com/adventskikalendar

Organizator Adventskog kalendara je Društvo arhitekata Zagreba, uz potporu Turističke zajednice grada Zagreba.

Organizacijski tim: MIA ANDRAŠEVIĆ, STELLA GOJAK, DORA HABIJANEC, IRA HABIJANEC, IVA JURLINA, LUKA KRSTULOVIĆ, ANA MUŠĆET,PETRA ORBANIĆ, MATIJA PAJIĆ, IVAN ZOVKO
Autorski tim projekta Adventski calendar: LUKA KRSTULOVIĆ, ANA MUŠĆET, PETRA ORBANIĆ, MATIJA PAJIĆ 

Organizatori:
      

Sponzori:

  

 

  

  

Rezultati

DOM ZA STARIJE DUBRAVA

30/08/2023

Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja DOMA ZA STARIJE DUBRAVA.

Rezultati

Prostor središta Trešnjevke

23/12/2020

Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja PROSTORA SREDIŠTA TREŠNJEVKE.

Rezultati

Dječji vrtić Brezovica

15/12/2020

Rezultati natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja ZGRADE DJEČJEG VRTIĆA U BREZOVICI.

 • Rezultati

  DOM ZA STARIJE DUBRAVA

  30.8.2023.

  Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja DOMA ZA STARIJE DUBRAVA.

 • Rezultati

  Prostor središta Trešnjevke

  23.12.2020.

  Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja PROSTORA SREDIŠTA TREŠNJEVKE.

 • Rezultati

  Dječji vrtić Brezovica

  15.12.2020.

  Rezultati natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja ZGRADE DJEČJEG VRTIĆA U BREZOVICI. 

Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:  

 


 Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:Partneri:Medijski partneri:Donatori:


 •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2024 DAZ.