Dani zagrebačke arhitekture

Zahvala sponzorima

Autor/izvor: DAZ 02/06/2013

Prošli tjedan priveli smo 3. po redu Dane zagrebačke arhitekture čije realizacija bi bila vrlo teška bez vjernih sponzora i partnera kojima i ovim putem zahvaljujemo na pruženoj podršci.


Nivogradnja

NIVOGRADNJA d.o.o. osnovana je 1991. godine privatnim kapitalom i posluje isključivo u domeni graditeljstva. U Republici Hrvatskoj počeli smo s radovima na adaptacijama i rekonstrukcijama građevina, a u SR Njemačkoj na izradi roh-bau konstrukcija stambeno-poslovnih građevina. 1995. godine opredjeljujemo se uglavnom za stambenu izgradnju.

Izgradnjom stanova za tržište preuzeli smo ulogu investitora i graditelja. Uz kupovinu zemljišta kreditima poslovnih banaka, s kojima surađujemo, te tehničkom podrškom svoje tvrtke NIVOPROJEKT d.o.o. koja izrađuje projektnu dokumentaciju, naši radnici zajedno s poslovođama, inženjerima te stalnim kooperantima grade naše objekte. Kompletnu nabavu i opremu ostvarujemo preko svoje tvrtke NIVOTRGOVINA d.o.o. Svoje proizvode – visokokvalitetne stanove i poslovne prostore – samostalno predstavljamo na tržištu.
U toku poslovanja izgradili smo u Zagrebu i Istri te u SR Njemačkoj značajan broj objekata.
U Republici Hrvatskoj izgradili smo preko 4.000 stanova, a u SR Njemačkoj oko 300.000m2 stambeno-poslovnih objekata u roh-bau sustavu.

Blisko surađujemo sa svim tijelima državne uprave, gradskim službama i lokalnim jedinicama uprave, kao i agencijama za nekretnine.

Da bismo još više učvrstili našu poziciju među najkvalitetnijim hrvatskim tvrtkama, u naše smo poslovanje uveli Sustav upravljanja kvalitetom koji je u skladu s međunarodnom normom HRN EN ISO 9001:2000.

Nivogradnja d.o.o. se može pohvaliti mnogim projektima od kojih su najvažniji: naselje Ris – Bolnička cesta 34, naselje Prečko-jug – Jarnovićeva 17, stambeno-poslovni objekti u Dankovečkoj, stambeni objekti u Kuzminečkoj i Lopatinečkoj, stambeno-poslovni objekti u Trnjanskoj, stambeno-poslovni objekt Zelinska,stambeno-poslovni objekt u Medvedgradskoj, stambeno-poslovni objekt u Novoj vesi te apartmansko naselje Kastanija u Istri.

Trenutno gradimo i prodajemo stambeno-poslovni objekt u Oporovečkoj 10, u Gornjoj Dubravi. Oporovečka ulica proteže se u smjeru jugozapad – sjeveroistok paralelno s Avenijom Dubrava (udaljenost cca 800 m). Avenijom Dubrava odvija se se tramvajski i autobusni javni gradski prijevoz, a Oporovečkom i Ljubijskom ulicom te Avenijom Gojka Šuška samo autobusni javni gradski prijevoz.

Svi važniji popratni sadržaji, kao što su javne službe, zdravstvene ustanove (Dom zdravlja Zagreb-istok, Klinička bolnica Dubrava), predškolske i školske ustanove (Dječji vrtić Radost, Dječji vrtić Pčelica, Osnovna škola dr. Ante Starčevića), sportsko-rekreativni centri (ŠRC Grana-Klaka), trgovački centri (Tržnica Dubrava, Garden Mall), nalaze se u naselju Dubrava, a udaljeni su od opisane lokacije najviše od 200 do 1200 m.

Građevina se sastoji od dva volumena (dilatacija „A“ i „B“) međusobno povezana zajedničkom jednoetažnom podzemnom garažom. Građevina ima ukupno 146 stanova, a stanovi su veličine od 38m2 do 98m2. Stanovi će biti useljivi do 30.10.2013. Ostale informacije potražite na našoj web stranici www.nivogradnja.hr


Harvey Norman

Poduzetnik Gerry Harvey jedan od najpoznatijih australskih trgovaca zajedno s poslovnim partnerom, Ianom Normanom, osnovao je 1961. godini verigu trgovina Norman Ross i do godine 1982 otvoreno je već 42 trgovine u Novom Južnom Walesu i Queenslandu. Te su godine Gerry i Ian Norman verigu Norman Ross i prodali.

U listopadu 1982. godine Gerry i Ian otvorili su prvu trgovinu Harvey Norman u Auburnu u Sydneyju. U slijedećih pet godina Gerry je proširio posao na 13 trgovina u Novom Južnom Walesu. U 1987. godini poduzeće se pretvorilo u dioničko društvo, što je bila i odskočna daska za masivnu rast.

Harvey Norman svoj izuzetan uspjeh u posljednjih 27 godina pripisuje uspješno integriranoj trgovini te svome franšiznom i nekretninskom sistemu. 31. prosinca 2009 društvo je po čitavoj Australiji imalo 195 franšiznih kompleksa koja posluju pod tri zaštićena trgovačka imena: Harvey Norman (166 kompleksa), Domayne (15 kompleksa) i Joyce Mayne (14 kompleksa). U posljednjih pet godina ubrzano se raširila i maloprodaja na inostranim tržištima, tako da kompanija posjeduje 70 trgovina u Novom Zelandu (31 trgovina), Republici Irskoj (14 trgovina), Sjevernoj Irskoj (2 trgovine), Singapuru (14 trgovina), Maleziji (6 trgovina) i Sloveniji (3 trgovine).

Jedan od trendova koji je Gerry odlično izabrao bilo je tržište osobnih računala. Računala su se pojavila u njegovim trgovinama 1987. godine kao ponuda elektro odijela, ali danas zajedno s komunikacijama predstavljaju skoro 30 posto posla maloprodajnih franšiza Harvey Normana i postali su sami svoja kategorija.

Gerryja često citiraju njegovom rečenicom: “Nikad se nisam bojao probati nešto novo.” To je poklon njegovom poduzetničkom duhu koji dobroj ideji uvijek dozvoljava da se razvije. Ako ideja obećava i ako se isplati, on će učiniti sve da tako i bude. Jednako brine i o osoblju. Daje vam pisaći stol i sredstva i kaže: „Počni.“

Harvey Norman – društvo

Harvey Norman Holdings Limited je javno dioničarsko društvo koje kotira na Australskoj burzi i čija se osnovna djelatnost sastoji od integriranog franšizinga, maloprodaje i upravljanja imovine.

Australski franšizni sistem

Harvey Norman djeluje u Australiji pretežno kao franšizni sistem i australskim potrošačima dosljedno nudi neusporedivu maloprodajnu ponudu s vrlo širokim asortimanom proizvoda, najnovijom tehnologijom i vodećim tržnim položajem mnogih kategorija proizvoda. Harvey Norman Holdings Limited omogućava otvaranje fran&ˇiza nezavisnim poslovnim subjektima pod tri zaštićena trgovačka imena: Harvey Norman, Domayne i Joyce Mayne. Franšize prodaju proizvode iz slijedećih kategorija: električni aparati, namještaj, računala i komunikacije, posteljina i pamučna roba, mali aparati, tepisi i podovi. U prosincu 2009 u Australiji djelovalo je 635 zakupnika franšiza Harvey Norman, Domayne i Joyce Mayne.

Harvey Norman

Zaštićena trgovačka robna marka Harvey Norman postala je sa svojim 166 franšiznim kompleksima ikonom maloprodaje u čitavoj Australiji. Udruženo poduzeće na tržištima koristi prednost koju mu omogućava nizak omjer između tuđeg i vlastitog kapitala. Naše su trgovačke marke vodeće na tržištu audio-vizualnog i tehnološkog segmenta.

Domayne

Maloprodajna veriga Domayne osnovana je u svibnju 1999 i trenutno ima 11 robnih kuća u Novom Južnom Walesu, 1 u Teritoriju australskog glavnog grada (Canberra), 2 robne kuće u Queenslandu i 1 u Victoriji. Domayne nudi suvremeni namještaj, posteljinu, kompjuterske i elektro proizvode.

Joyce Mayne

Maloprodajna trgovačka marka započela je u srpnju 1998 sa 7 robnih kuća od kojih se šest u svibnju 1999. godine preobratilo u Domayne. Trenutno postoji 14 robnih kuća Joyce Mayne – 10 u Novom Južnom Walesu i 4 u Queenslandu.

Pripajanjem 16 nekada&ˇnjih robnih kuća Retravision koje su postale franšizne robne kuće Harvey Normana ili Joyce Mayna značajno se utvrdila prevlast trgovačkih imena Harvey Norman i Joyce Mayne u čitavom Novom Južnom Walesu. Udruženo poduzeće sada aktivno traži dodatne krajeve za proširenje trgovačkog imena Joyce Mayne i u druge regije.

Prekomorska tržišta

Maloprodaja društva Harvey Norman Holdings Limited na prekomorskim tržištima razlikuje se od australskog franšiznog sistema, pošto su maloprodajni kompleksi prije svega u potpunoj vlasti ili pod nadzorom trgovačke marke Harvey Norman.

Slovenija

U 1999. godini ukazala se prilika za otvaranje robne kuće u slovenskoj prijestolnici (Ljubljana) u kojoj živi 360 000 ljudi. Čitava Slovenija ima 2.2 milijona stanovnika Prva slovenska robna kuća započela je prodaju u rujnu 2002. godine u Ljubljani, dok se druga otvorila u Kopru u rujnu 2006. godine. U kolovozu 2009 u Celju otvorena je treća robna kuća, a u 2010. godini u Novom mestu. U listopadu 2011 otvorili smo i robnu kuću u Mariboru, tako da sada u Sloveniji Harvey Norman ima ukupno 5 robnih kuća.

Zagreb

Prva trgovina u Hrvatskoj, otvorena je 18. listopada 2011. godine u King Cross Zagrebu. To je ujedno i 355. trgovina ovog trgovačkog lanca, koji dosad ima prodavaonice u Australiji, Novom Zelandu, Singapuru, Maleziji, Sloveniji i u Irskoj. Zapošljava ukupno 12 000, a u Hrvatskoj 80 ljudi.

Trgovina na 9000 m2 prodajne površine kupcima nudi najmoderniji namještaj, najbolje električne aparate, najsuvremeniju računarsku opremu i još čitav niz drugih artikala. U ponudi kvalitetnih proizvoda po prihvatljivim cijenama, Harvey Norman će nastojati uključiti što veći broj domaćih proizvođača i time poduprijeti razvitak hrvatskog gospodarstva.



Programski odbor:
Tihomil Matković, voditelj
Aleksander Laslo
Luka Korlaet

Organizacijski odbor:
Mladena Belamarić, voditeljica
Ana Marendić
Kata Gašpar
Vesna Vrga Perović
Ivana Šajn

Dani zagrebačke arhitekture započeli su 2011.godine predstavljanjem najznačajnijih recentnih arhitektonskih ostvarenja u Zagrebu i predstavljanjem Arhitektonskog vodiča Zagreba autora Aleksandra Lasla. Okupili su preko 200 sudionika. Drugi Dani zagrebačke arhitekture, organizirani u svibnju 2012. godine bavili su se temom stambene arhitekture 21. stoljeća u Zagrebu te su okupili više od 800 sudionika.


 

Srebreni sponzori:

    
Harvey Norman                                             Nivogradnja d.o.o.

Brončani sponzor:

       
AkzoNobel        

Akzo Nobel Powder Coatings is the largest manufacturer of powder coatings worldwide under the brand name “Interpon”. Our widespread organization allows Architects and Fabricators to specify our powder coatings wherever the building construction may be devised.                                                                                         

Sponzor:


Hotel Dubrovnik

Partner:                                                      Medijski partner:

                      
Hrvatska komora arhitekata
                     Jutarnji list

Potpora programu III. Dani zagrebačke arhitekture:

          
Ministarstvo kulture         Gradski ured za obrazovanje kulturu i sport

                                
Turistička zajednica grada Zagreba             Gliptoteka HAZU

Gradski ured za strategijsko planiranje i razvoj grada

Zagrebački Holding

br /

Prekomorska tržiAkzoNobel_blankp

Rezultati

DOM ZA STARIJE DUBRAVA

30/08/2023

Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja DOMA ZA STARIJE DUBRAVA.

Rezultati

Prostor središta Trešnjevke

23/12/2020

Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja PROSTORA SREDIŠTA TREŠNJEVKE.

Rezultati

Dječji vrtić Brezovica

15/12/2020

Rezultati natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja ZGRADE DJEČJEG VRTIĆA U BREZOVICI.

  • Rezultati

    DOM ZA STARIJE DUBRAVA

    30.8.2023.

    Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja DOMA ZA STARIJE DUBRAVA.

  • Rezultati

    Prostor središta Trešnjevke

    23.12.2020.

    Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja PROSTORA SREDIŠTA TREŠNJEVKE.

  • Rezultati

    Dječji vrtić Brezovica

    15.12.2020.

    Rezultati natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja ZGRADE DJEČJEG VRTIĆA U BREZOVICI.



 





Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:



 



 

 


 



Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:



Partneri:



Medijski partneri:



Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2024 DAZ.