Nagrada

Zagrebačka tvornica toalet papira uz crkvu u St Moritzu

Autor/izvor: DAZ 14/07/2015

Hrvatski studio Brigada nagrađen u Njemačkoj za integraciju arhitekture i dizajna na konceptu uredskog prostora agencije Bruketa&Žinić OM, smještenog u nekadašnjoj tvornici toalet papira na zagrebačkoj Zavrtnici.

German Design Council objavio je rezultate natjecanja Iconic Awards, a među laureatima je i hrvatski studio Brigada. Brigadin je tim osvojio nagradu u kategoriji korporativnih interijera za koncept kreativnog i ekonomičnog uredskog prostora agencije Bruketa&Žinić OM na zagrebačkoj Zavrtnici, u nekadašnjoj tvornici toalet papira.Iconic Awards prvo je neutralno međunarodno natjecanje fokusirano na interakciju arhitekture i dizajna kao disciplina, razmatrajući njihovu integraciju u urbanom, kulturnom i ekonomskom kontekstu. Tako su Iconic Awards žiriju, osim građevine kao takve, jednako važni i detalji, materijali, dorade te način na koji prostor komunicira poruku. Nagrađuju se „ikoničke“ strukture koje su rezultat balansirane interakcije između različitih disciplina. Tako su među nagrađenim projektima ovog natjecanja do sada bili crkva u St Moritzu, trgovina legendarnog Isseya Miyakea u Tokiju, muzej suvremene umjetnosti Stedelijk u Amsterdamu, hvaljeni ruski paviljon na Venecijanskom bijenalu 2012., autobusne stanice koje su u austrijskom selu Krumbach izradili umjetnici, BMW-ova brend trgovina u Parizu, adaptacija londonske King's Cross stanice i drugi.Organizator natjecanja je German Design Council, institucija sa 60 godina tradicije u promicanju cjelovitog pristupa dizajnu, koju je pokrenuo njemački Bundestag, a financira ga njemačka industrija. U žiriju su bili predstavnici iz područja arhitekture, dizajna interijera i brend komunikacija. Među njima su Dr. Louise Kiesling, dizajnerica i članica nadzornog odbora Volkswagena; Corinna Kretschmar-Joehnk, direktorica JOI-Design studija čiji su klijenti neki od najvećih hotelskih brendova poput Hiltona, Shreatona, Kempinskija, Westina, Hyatta i drugih; Andrej Kupetz, predsjednik German Design Councila i član European Design Leadership Boarda kojeg je osnovala Europska komisija i drugi. Medijski pokrovitelj natjecanja je najčitaniji internetski magazin o arhitekturi i dizajnu Dezeen.com.

Više:
http://www.iconic-architecture.com/en/iconic-awards.html
http://bruketa-zinic.com/hr/2013/07/17/novi-bz-ured/
http://www.brigada.hr/hr/home/

Rezultati

Ambulanta Špansko

17/01/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja za NOVI OBJEKT DOMA ZDRAVLJA ZAGREB ZAPAD – AMBULANTA ŠPANSKO.

Rezultati

Bazen Dubrava

09/12/2019

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističko rješenja bazen Dubrava - rezultati

Rezultati

Tematski park "Hrvatska u malom"

09/12/2019

Objavljujemo rezultate natječaja za izradu rješenja Tematskog parka „Hrvatska u malom“
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: