Zagreb

Zagrebačka dvorišta

Autor/izvor: DAZ / pogledaj.to 16/07/2014

Od petka 18. do 27. srpnja ne propustite jedinstvenu priliku i uđite u svijet zagrebačkih dvorišta! Na Gornjem gradu po prvi put se otvaraju vrata nekih od gornjogradskih dvorišta i otkrivaju se zagrebačkoj javnosti.

Lokacije su na sjevernom dijelu Gornjeg grada:

1. Palača Balbi, Demetrova 11
(Staroslavenski institut, barokna palača i dvorište s jedinim sačuvanim bunarom na Gornjem gradu);

2. Palača Erdödy-Drašković, Opatička 29
(Državni arhiv u Zagrebu, čuva najstarije povelje iz povijesti grada Zagreba);

3. Atelijer Meštrović, Mletačka 8
(Zbirka slavnog kipara, obiteljska kuća koju je Ivan Meštrović zajedno s umjetninama, fotografijama, arhivom i drugim osobnim stvarima darovao Hrvatskoj).U planu je otvaranje dodatnih prostora/dvorišta čije lokacije organizatori u ovom trenutku još ne otkrivaju u javnosti.

“Vrhunska glazba, odlična zabava, žive svirke, slasni zalogaji, osvježavajući gutljaji, posebna atmosfera i još puno iznenađenja očekuje nas tijekom 10 nezaboravnih dana u jedinstvenim ambijentima gornjogradskih dvorišta.

Prekrasno dvorište palače Balbi u Demetrovoj, čarobni vrt Državnog arhiva na vrhu Opatičke ili unutarnji vrt Atelijera Meštrović u Mletačkoj ulici neka su dvorišta u čijim će neponovljivim ambijentima, posebnom uređenju i bogatoj ponudi sredinom srpnja uživati svi Zagrepčani i sve brojniji turisti “, stoji u pozivu organizatora.

Projekt je nova ambijentalna kulturno-turistička atrakcija proizašla iz kreativne radionice G.A.D. PRODUKCIJE i Katapult promocije uz podršku Turističke zajednice Grada Zagreba.

“Svako dvorište ima svoju priču”, poruka je slogana manifestacije, “a sve dobre priče su kod nas”, dodaju organizatori. Stoga od 18. do 27. srpnja doživite Zagreb kakav još niste doživjeli…i zakačite se za – dvorišta!

Više informacija pronađite na facebook stranici.

izvor: pogledaj.to

Rezultati

Gradska knjižnica Grada Zagreba - PAROMLIN

28/02/2019

Objavljujemo rezultat Natječaja GRADSKE KNJIŽNICE GRADA ZAGREBA-PAROMLIN

Novosti

Program rada + članarine za 2019.

29/01/2019

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2019. godinu

Rezultati

Natječaj Dvorana za bacačke discipline Mladost

24/11/2018

Objavljujemo rezultat Natječaja za bacalište u sklopu Sportskog parka „Mladost“
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: