Konferencija

Zagreb Forum 2016 – Creative Cities & Europe

Autor/izvor: DAZ / vecernji.hr 17/05/2016

Zagreb Forum, međunarodna konferencija posvećena alternativnim pristupima u razvoju gradova i regija, održat će se ove godine po četvrti put, 23. svibnja u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu s početkom u 9 sati. Organizatori konferencije su Grad Zagreb, Razvojna agencija Zagreb, GFS (GoForeSight) Institut i HISB (Hrvatski institut za studij budućnosti).

Zagreb Forum 2016 – Creative Cities & Europe okupit će renomirane međunarodne i domaće predavače i sudionike koji će tijekom konferencije razmjenjivati znanja i iskustva vezana uz održivi urbani razvoj, promišljati načine stvaranja prosperitetne budućnosti te otvoriti prostor kreiranju i povezivanju najboljih industrijskih rješenja, financijskih potpora i poslovnih modela.

Ova konferencija donosi nadogradnju prethodno održanih konferencija, a bavi se urbanim razvojem gradova kao značajnim izazovom s kojim se susreću gradski čelnici i nositelji gradske uprave.

Zagreb Forum 2016 pokušava odgovoriti na pitanje što je to konzistentno institucionalno uređenje koje omogućuje nesmetano planiranje i implementaciju novih aktivnosti, uz neizostavno korištenje gradske infrastrukture, a kroz koje je moguće formiranje inovativnih usluga i projekata u cilju zadovoljenja potreba građana.

Frane Šesnić, inicijator i predsjedatelj Zagreb Foruma, direktor Razvojne agencije Zagreb govoreći o konferenciji je istaknuo:

Suvremeni kompleksni izazovi na razini Grada uvijek počivaju na načelu inkluzivnosti. U tome smislu razumijevanje društvenih ograničenja s jedne, kao i isticanje potreba za međusektorskom suradnjom s druge strane, uz zajedničko preuzimanje rizika osigurava platformu za promocijom alternativnih modela razvoja, stvaranja kreativnih gradskih projekata i realizaciju financijskih mogućnosti. (...)

Uz prezentiranje primjera dobrih praksi iz SAD-a i Španjolske bit će predstavljeni i projekti koji nalažu složenu višesektorsku koordinaciju unutar gradova. Prikazat će se i utjecaj tehnoloških promjena na realni i financijski sektor.

Ovogodišnji program Zagreb Foruma pojasnio je i supredsjedatelj Konferencije Zoran Aralica, viši znanstveni suradnik na Ekonomskom institutu Zagreb:
Zagreb Forum 2016 nastoji dati odgovore o optimalnom institucionalnom uređenju primjenjivom na području Grada Zagreba, a koji omogućuju nesmetano planiranje i implementaciju razvojnih programa i aktivnosti nužno zasnovanih na intenzivnoj upotrebi znanja i tehnologija. Takvo institucionalno uređenje zahtjeva mobilizaciju raspoloživih resursa različitih sektora Grada koji vlastitu komplementarnost vide ponajprije u promišljanju i djelovanju s ciljem povećanje kvalitete života građana.

Po prvi puta Zagreb Forum ima zemlju partnera, a to je Španjolska. Iz Španjolska dolazi veliki broj predavača koji će prenijeti najsuvremenija rješenja svojih gradova, zasnovana na intenzivnoj upotrebi znanja i tehnologija. Cilj je prikazati konkretne primjere iz inozemstva te time potaknuti takve aktivnosti i kod nas.

Zagreb Forum će ugostiti ukupno 24 predavača, 5 moderatora i 5 projektnih ideja, a očekuje se i veliki broj sudionika iz zemalja Europe i regije. U panel raspravama i predavanjima će sudjelovati neki od najvećih svjetskih stručnjaka vezanih za inovativan način upravljanja gradovima.

Konferencija se ove godine održava u organizaciji i pod pokroviteljstvom Grada Zagreba te pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović. Pokrovitelji su i Ministarstvo gospodarstva, Ministarstvo poduzetništva i obrta, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska obrtnička komora -Obrtnička komora Zagreb i Sveučilište u Zagrebu. Zemlja partner ovogodišnje konferencije je Španjolska, predvođena Veleposlanstvom Kraljevine Španjolske u Republici Hrvatskoj. Medijski partneri su Večernji list i Radio 101.

Više detalja o konferenciji kao i detaljnu agendu potražite na www.zagrebforum.eu

Izvor: www.vecernji.hr

Rezultati

DOM ZA STARIJE DUBRAVA

30/08/2023

Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja DOMA ZA STARIJE DUBRAVA.

Rezultati

Prostor središta Trešnjevke

23/12/2020

Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja PROSTORA SREDIŠTA TREŠNJEVKE.

Rezultati

Dječji vrtić Brezovica

15/12/2020

Rezultati natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja ZGRADE DJEČJEG VRTIĆA U BREZOVICI.

  • Rezultati

    DOM ZA STARIJE DUBRAVA

    30.8.2023.

    Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja DOMA ZA STARIJE DUBRAVA.

  • Rezultati

    Prostor središta Trešnjevke

    23.12.2020.

    Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja PROSTORA SREDIŠTA TREŠNJEVKE.

  • Rezultati

    Dječji vrtić Brezovica

    15.12.2020.

    Rezultati natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja ZGRADE DJEČJEG VRTIĆA U BREZOVICI.



 





Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:



 



 

 


 



Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:



Partneri:



Medijski partneri:



Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2024 DAZ.