Časopis

Wrap - časopis za čitanje, gledanje i zamatanje poklona

Autor/izvor: DAZ 29/03/2012

Ako vam je dosadilo gomilanje časopisa na policama jer vam je žao baciti ih u kontejner za recikliranje papira, ili ako su vam dosadili papiri za zamatanje poklona koji se nalaze u ponudi naših papirnica - Wrap je pravi časopis za vas! Wrap objavljuje radove umjetnika i dizajnera iz cijelog svijeta, ali njegovi listovi nisu za baciti. Na velikom formatu i bez lijepljenih ili spajanih dijelova, ilustracije se lako transformiraju u potpuno originalan papir za zamatanje.

Wrap su osnovali Christopher Harrison i Polly Glass 2010. godine kada je počeo izlaziti, a do danas je doživio četiri izdanja koja se mogu nabaviti u SAD-u, Švedskoj, Francuskoj, Singapuru, Italiji, Velikoj Britaniji ili naručiti putem interneta. Uredništvo Wrapa je otvoreno za objavljivanje radova mladih i talentiranih umjetnika u usponu tako da im se sa svojim radovima možete obratiti na wrapsubmissions@gmail.com

Svaki broj okuplja umjetnike iz cijelog svijeta oko jedne odabrane teme, a tema četvrtog broja Wrapa je Sjeverna Amerika.Wrap uz velikoformatne ilustracije objavljuje intervjue s autorima i na taj način ih predstavlja publici, a kupcima nudi zanimljivo štivo.Format je otprilike veličine A3 s tvrđim koricama od ostalih listova, a zadnja stranica je perforirana kako bi se iz nje lako istrgnule kartice koje služe kao prigodne čestitke uz papir u koji se umata poklon. Stranice nisu lijepljene u korice, niti su spajane klamanjem, već ih na okupu drži snažna elastična vrpca iz koje se lako izvuku jednom kada je tekst pročitan i ilustracija je našla poklon koji će omotati.

Fotografije: Dezeen

Ovdje
saznajte više o časopisu Wrap, a u nastavku pogledajte dva video uratka s demonstracijom kako iskoristiti četvrti broj Wrapa.

Čitaj Wrap!Zamotaj Wrap!

Rezultati

Ambulanta Gračani

06/03/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja zamjenskog objekta Dom zdravlja Zagreb Centar – AMBULANTA GRAČANI

DAZ

Program rada + članarine za 2020.

20/02/2020

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2020. godinu.

Rezultati

Ambulanta Špansko

17/01/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja za NOVI OBJEKT DOMA ZDRAVLJA ZAGREB ZAPAD – AMBULANTA ŠPANSKO.
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: