Retrospektiva

Vojin Bakić - Svjetlosne forme

Autor/izvor: DAZ / MSU 02/12/2013

Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu od 7. prosinca do 2. veljače organizira dugo očekivanu, prvu retrospektivu Vojina Bakića koji se uvrštava ne samo među najbolje hrvatske kipare 20. stoljeća, nego ga svjetska kritika ubraja i među najvažnije europske kipare modernizma.

Stoga je njegova prva retrospektiva (a valja napomenuti da ni za života nije mnogo izlagao i nije ga zanimala samopromocija) velik događaj za svijet umjetnosti i kulture. Osim najvažnijih radova, bit će izloženi i crteži, skice, makete spomenika, fotografska uvećanja, projektna i osobna dokumentacija, audio i filmska građa. Prvi puta, primjerice, javnost će moći vidjeti njegove studije i maketu za nikad realiziran zagrebački spomenik Titu. Retrospektiva u Muzeju suvremene umjetnosti želi vratiti Vojina Bakića na mjesto koje mu pripada u povijesti hrvatske i europske umjetnosti, ali i potaknuti na promišljanje našeg odnosa prema spomeničkoj baštini i društvenom sjećanju.

Izložbu prati opsežan dvojezični katalog s tekstovima desetak uglednih hrvatskih i inozemnih povjesničara umjetnosti i kritičara. Izložba se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića.

Kustosica izložbe i urednica kataloga: Nataša Ivančević, muzejska savjetnica.
Autorice likovnog postava i suradnice izložbe: arhitektice Ana Martina Bakić i Vjera Bakić.
Izložba je realizirana uz potporu Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport i Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Rezultati

Ambulanta Gračani

06/03/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja zamjenskog objekta Dom zdravlja Zagreb Centar – AMBULANTA GRAČANI

DAZ

Program rada + članarine za 2020.

20/02/2020

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2020. godinu.

Rezultati

Ambulanta Špansko

17/01/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja za NOVI OBJEKT DOMA ZDRAVLJA ZAGREB ZAPAD – AMBULANTA ŠPANSKO.
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: