Predavanje

Urbane geografije tranzicije

Autor/izvor: DAZ 17/03/2013

Arhitektica Iva Marčetić održat će predavanje u novosadskom klubu CK13.

Iva Marčetić u svom će predavanju u srijedu, 20. ožujka u 19 sati, tematizirati planiranje kao instrument uspostavljanja i izmjena društvenih odnosa, a grad kao vječiti prostor konflikta. Prikazat će presjek mapiranih borbi za materijalne resurse i drugačije oblike kontrole nad teritorijem i proizvodnjom na području Hrvatske, kao i utjecaj proizvodnih odnosa na same idejne osnove projektiranja. U svom će predavanju ukazati na sličnosti urbanističkih mehanizama restitucije kapitalizma na prostoru gradova bivše Jugoslavije, kao i njemu inherentnog otpora.

Iva Marčetić diplomirala je na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2009. godine. Radila je u arhitektonskim biroima 3LHD (Zagreb) i de Architekten Cie (Amsterdam). Od 2008. članica je grupe arhitekata Pulska grupa s kojom je 2009. organizirala kongres Grad postkapitalizma u Puli. S Pulskom grupom bila je dio tima koji je predstavljao Hrvatsku na Venecijanskom Bijenalu Arhitekture 2012. godine, s temom Neposredna demokracija zahtijeva neposredni prostor.

Trenutno je u Novom Sadu u okviru programa međunarodne razmjene stručnog boravka u produkciji Centra_kuda.org, Zavoda za kulturu Vojvodine i Akademie Schloss Solitude iz Stuttgarta.

Rezultati

Gradska knjižnica Grada Zagreba - PAROMLIN

28/02/2019

Objavljujemo rezultat Natječaja GRADSKE KNJIŽNICE GRADA ZAGREBA-PAROMLIN

Novosti

Program rada + članarine za 2019.

29/01/2019

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2019. godinu

Rezultati

Natječaj Dvorana za bacačke discipline Mladost

24/11/2018

Objavljujemo rezultat Natječaja za bacalište u sklopu Sportskog parka „Mladost“
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: