Potres 2020

U DAZ-u održana press konferencija o modelu zakonodavnog okvira obnove Zagreba

Autor/izvor: DAZ 22/07/2020

Nakon što su sudjelovale u e-savjetovanju i dale komentare na Prijedlog zakona o obnovi zgrada oštećenih potresom na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije, stručne arhitektonske udruge i institucije održale su press konferenciju na kojoj su iznijele predloženi model zakonodavnog okvira obnove Zagreba koji za cilj ima kvalitetnu stručnu i socijalno uravnoteženu obnovu s jasnim izvorima financiranja.

Hrvatska komora arhitekata, Arhitektonski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Društvo arhitekata Zagreba, Udruženje hrvatskih arhitekata i Udruga hrvatskih urbanista,  kao stručne arhitektonske udruge i institucije, sudjelovale su u e-savjetovanju i dale komentare na Prijedlog zakona o obnovi zgrada oštećenih potresom na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije u cilju što kvalitetnijeg prevladavanja situacije prouzročene snažnim potresom u Zagrebu 22. ožujka 2020. godine.

Više o stavovima možete saznati u vijesti na poveznici, a svi naši upućeni komentari u e-savjetovanju dostupni su na ovoj poveznici.

Na konferenciji koja je održana u ponedjeljak, 20.07.2020., u DAZ-u izložen je predloženi model zakonodavnog okvira obnove Zagreba koji za cilj ima kvalitetnu stručnu i socijalno uravnoteženu obnovu s jasnim izvorima financiranja.

Više o press konferenciji u medijima:

  • Arhitekti: Zakon o obnovi Zagreba treba usmjeriti na socijalna i financijska pitanja (rtl.hr)

  • Zakon o obnovi treba usmjeriti na socijalna i financijska pitanja (24sata.hr)

  • Arhitekti: Zakon o obnovi usmjeriti na socijalna i financijska pitanja (glasistre.hr)

  • ARHITEKTI: “Zakon o obnovi usmjeriti na socijalna i financijska pitanja” (nacional.hr)

  • Arhitekti: Zakon o obnovi Zagreba mora biti socijalno osjetljiv (slobodnaevropa.org)

  • Arhitekti: Zakon o obnovi zgrada oštećenih potresom u Zagrebu usmjeriti na socijalna i financijska pitanja (tportal.hr)

Rezultati

Ambulanta Gračani

06/03/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja zamjenskog objekta Dom zdravlja Zagreb Centar – AMBULANTA GRAČANI

DAZ

Program rada + članarine za 2020.

20/02/2020

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2020. godinu.

Rezultati

Ambulanta Špansko

17/01/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja za NOVI OBJEKT DOMA ZDRAVLJA ZAGREB ZAPAD – AMBULANTA ŠPANSKO.
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: