Think Space

TS razgovor o javnom prostoru

Autor/izvor: DAZ 09/06/2015

U susret javnom razgovoru u javnom prostoru povodom ovogodišnjeg THINK public SPACE natječaja, koji će se održati u četvrtak, 11. lipnja 2015. u 20h u prostorima DAZ-a, predstavljamo vam sudionike.

Dafne Berc je arhitektica iz Zagreba, školovana i na Berlage Institute u Amsterdamu te na Universidad Politecnica de Catalunya u Barceloni. Znatan dio svog radnog opusa posvetila je bavljenju prostornim problematikama javne sfere kroz teoriju i praksu. Autor i koautor je istraživanja, studija, članaka i publikacija te voditelj radionica u suradnji sa znanstvenim institucijama, stručnim i organizacijama nezavisne kulture u zemlji i inozemstvu.


Tihomir Jukić diplomirao je 1978., a doktorirao 1998. godine na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Završio je dva poslijediplomska studija, u Zagrebu i u Enschedeu u Nizozemskoj. Predaje na Arhitektonskom i Geodetskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Objavio je veći broj stručnih i znanstvenih članaka. Samostalno ili u timu sudjeluje na izradi urbanističkih studija, planova i urbanističkih projekata, te na arhitektonsko-urbanističkim natječajima na kojima dobiva veći broj nagrada, od toga šest prvih.
Rene Lisac je voditelj projekta „Akupunktura grada“, diplomirao je 2004. godine na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Tokom apsolventure obavio je stručnu praksu u trajanju od mjesec dana u birou “Henri Gaudin Architectes”, Pariz, radeći na izvedbenom projektu za Plesni konzervatorij u Strassbourg-u. Od prosinca 2004. godine radi kao znanstveni novak na Arhitektonskom Fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, u Kabinetu za primjenu računala u arhitekturi gdje doktorirao. Višestruko je nagrađivani autor naarhitektonsko-urbanističkim natječajima.
Tomislav Pletenac je izvanredni profesor na Odsjeku za etnologiju i kulturnu antropologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Doktorirao je s tezom „Etnologija kao proizvod transkulturacije“. Sudjelovao je na mnogobrojnim znanstvenim konferencijama. Od 2007. do 2009. bio je predstojnik katedre te ostao predtojnik Katedre za kulturnu antropologiju do danas. Nositelj je niza kolegija, a autor je i nekoliko knjiga pored svog akademskog rada te član Think Space tima.
Damir Sekulić je arhitekt iz Zagreba. Diplomirao je na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu 2008. ,a magistrirao 2011. na Escuela Técnica Superior de Arquitectura de Madrid, Universidad Politécnica de Madrid. Dobitnik je nekoliko nagrada na arhitektonskim natječajima, sudjelovao je na mnogobrojnim međunarodnim arhitektonskim radionicama, radio je kao honorarni asistent na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu na Katedri za urbanizam, prostorno planiranje i pejzažnu arhitekturu. Radio je u polju urbanističkog planiranja. Danas radi samostalno kao arhitekt, pisao je za više medija o arhitekturi i prostoru, a urednik je web stranica DAZ-a i kordinator Think Space programa.


Program Think Space pokrenut je 2010. od strane Društva arhitekata Zagreba kao platforma za promišljanje i eksperimentiranje u arhitekturi ciljajući na međunarodnu javnost. Kroz cikluse natječaja, simpozija i nekonferencija Think Space je proteklih godina povezao preko 800 sudionika iz 80ak zemalja svijeta.

Ove godine Think Space doživjet će posebno izdanje pod krovnom temom „THINK public SPACE“. Fokus posebnog izdanja programa usmjeren je na javni gradski prostor. Think Space se ovom prigodom udružuje s opsežnim i ambicioznim projektom revitalizacije javnih prostora Grada Zagreba „Zagreb za mene“ kojeg provodi Društvo arhitekata Zagreb u suradnji s Arhitektonskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu. Projekt „Zagreb za mene“ teži podizanju kvalitete javnih prostora u gradu Zagrebu kroz 17 intervencija uključujući javnost, struku i gradsku upravu te ujedno doprinoseći podizanju svijesti i važnosti teme javnog prostora kroz projekt „Zagreb za mene“. U okviru spomenutog, kroz posebno izdanje natječaja THINK public SPACE, od natjecatelja će se tražiti prijedlozi suvremenih rješenja za javni prostor na konceptualnoj i teoretskoj razini istražujući mogućnosti i propitujući značenje javnog prostora u današnjem društvenom, geopolitičkom i ekonomskom kontekstu osobito u pogledu javnog i individualnog.

Više potražite na www.think-space.org

Rezultati

Gradska knjižnica Grada Zagreba - PAROMLIN

28/02/2019

Objavljujemo rezultat Natječaja GRADSKE KNJIŽNICE GRADA ZAGREBA-PAROMLIN

Novosti

Program rada + članarine za 2019.

29/01/2019

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2019. godinu

Rezultati

Natječaj Dvorana za bacačke discipline Mladost

24/11/2018

Objavljujemo rezultat Natječaja za bacalište u sklopu Sportskog parka „Mladost“
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: