Dizajn

Tjedan dizajna Zagreb

Autor/izvor: DAZ / tdzg 22/04/2014

Sutra počinje Tjedan dizajna Zagreb, manifestacija koja objedinjuje niz događanja vezanih uz dizajn i kreativne industrije. #tdzg 2014 će ugostiti mnogobrojne izlagače iz Hrvatske, regije i svijeta, a održava se u Laubi – kući za ljude i umjetnost od 23. do 27. travnja.

Tjedan dizajna Zagreb nastao je putem programske participacije niza organizacija, firmi, inicijativa i pojedinaca iz Hrvatske, regije i svijeta, a koji su kontekstualno vezani uz kreativne industrije. #tdzg će vremenski i prostorno uskladiti niz etabliranih događanja sa željom poticanja sinergije i suradnje na trenutno fragmentiranoj i nepovezanoj kulturno-gospodarskoj sceni.

Ovogodišnji program baziran je na 3 glavna programa: 1. Auto® – konferencija o dizajnu automobila 2. Produkteka – platforma za povezivanje i predstavljanje inovatora, produkt dizajnera, proizvođača i distributera 3. Sudnji Dan, nezavisni festival kreativnih komunikacija, te više od 20 pratećih programskih komponenti u formatu dizajn Expo zone, Coworking zone, izložbe “Produkt ili industrijski dizajn”, raznih izložbi, predavanja, predstavljanja, radionica, panel diskusija, modne revije, dodjele nagrada, buvljaka te neizostavnog zabavnog sadržaja.

Popratni program organiziraju partnerske organizacije Hrvatsko društvo nezavisnih profesionalaca, Centar za dizajn HGK, Studij dizajna, Tekstilno tehnološki fakultet i Šumarski fakultet koji uključuje izložbe, predavanja, panel diskusije, stručne radionice i konzultacije, a u kojima će sudjelovati etablirarne osobe iz kreativne industrije. Neki od njih su Tatjana Bartaković, Danijela Domljan, Ada Kezić, Ksenija Jurinec, Boris Ljubičić, Vanja Blumenšajn, Šesnić&Turković, ĐukićPavlović, DECKER+KUTIC i mnogi drugi. Dio Tjedna dizajna bit će i modne revije na kojima će se predstaviti hrvatski modni brandovi i autori: Marmelo, Toxic, Ema & Nalla jewerly, Startas i Borosane i modna revija bi.bi i Maks studio. Za sve posjetitelje i sudionike na raspolaganju će biti i zajednički prostor za rad i suradnju – #tdzg Coworking zona koju prati bogat program.

#tdzg 2014. želi privući pažnju strukovne i šire javnosti centraliziranom ponudom najraznovrsnijih sadržaja iz domene dizajna i kreativnih industrija kroz realizaciju kvalitetnog izlagačko-prodajnog i promotivnog te informativno-edukativnog programa. Manifestacija je nastala kroz programsku participaciju niza kontekstualno vezanih organizacija, tvrtki, inicijativa i pojedinaca iz hrvatske, regije i svijeta te će vremenski i prostorno uskladiti niz već etabliranih događanja sa željom uspostavljanja sinergije i motiviranja suradnje na trenutno fragmentiranoj i nepovezanoj kulturno-gospodarskoj sceni.

Na #tdzg 2014. očekuje se sudjelovanje preko 70 gostiju iz Hrvatske i svijeta.
Viđe o programu potražite na: http://tjedandizajna.com/2014/

 

Rezultati

Gradska knjižnica Grada Zagreba - PAROMLIN

28/02/2019

Objavljujemo rezultat Natječaja GRADSKE KNJIŽNICE GRADA ZAGREBA-PAROMLIN

Novosti

Program rada + članarine za 2019.

29/01/2019

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2019. godinu

Rezultati

Natječaj Dvorana za bacačke discipline Mladost

24/11/2018

Objavljujemo rezultat Natječaja za bacalište u sklopu Sportskog parka „Mladost“
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: