Mala škola arhitekture

Tijelo u prostoru

Autor/izvor: DAZ 15/04/2015

Druga cjelina ovogodišnjeg ciklusa Male škole arhitekture pod nazivom Dijelimo prostor, je cjelina usmjerena na prirodu i društvo, održava se  u subotu 18. travnja 2015. od 10-12 sati u prostorijama DAZ-a,  a  tema je  „Tijelo u prostoru“. Radionicu vode  Mateja Markešić  i Natalija Šarlija.

Kao i prethodne i ova radionica je koncipirana na način da se prvo održi uvodno predavanje s vizualnim materijalima o temi kojom se bavimo, te se djeci predstavlja  na njima blizak način:  pričamo o proporcijama ljudskog tijela od Vitruvija i Leonarda da Vincija  do Le Corbusiera, te učimo  antropometrijski mjeriti prostor  upoznajući  mjere - lakat, palac, stopu itd.

Nakon upoznavanja s  proporcijama čovjeka, bavimo se prostorom, promatrajući  kako  proporcije ljudskog tijela  utječu na arhitekturu,  te kako  arhitektura utječe na čovjeka, odnosno kakve osjećaje izaziva prostor određenih dimenzija.


Nakon uvodne prezentacije, slijedi  praktični dio koji djecu ipak najviše veseli. U parovima uz pomoć metra i papirnatih traka mjerimo dijelove vlastitog tijela, te uspostavljamo odnose veličina u prostoru.

Više o ovogodišnjem ciklusu Male škole arhitekture saznajte ovdje.

Rezultati

Gradska knjižnica Grada Zagreba - PAROMLIN

28/02/2019

Objavljujemo rezultat Natječaja GRADSKE KNJIŽNICE GRADA ZAGREBA-PAROMLIN

Novosti

Program rada + članarine za 2019.

29/01/2019

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2019. godinu

Rezultati

Natječaj Dvorana za bacačke discipline Mladost

24/11/2018

Objavljujemo rezultat Natječaja za bacalište u sklopu Sportskog parka „Mladost“
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: