Izložba

Think Space izložba u Medijateci

Autor/izvor: DAZ 22/12/2011

Nakon što je izložba prvog ciklusa konceptualnih natječaja Think Space / Misli prostor pripremljena i postavljena u Laubi, sada gostuje u Medijateci Francuskog instituta u Zagrebu, Preradovićeva 5. Izložbu možete pogledati do 23.01.2012.

Društvo arhitekata Zagreba organiziralo je ove godine ciklus međunarodnih konceptualnih arhitektonskih natječaja provedenih putem interneta pod nazivom Think Space / Misli prostor. Prvenstveni cilj ovih natječaja je bilo konceptualno promišljanje prostora, poticanje dijaloga i razmjene ideja između svjetski poznatih i priznatih autora te velikog broja stručnjaka i studenata arhitekture, dizajna i srodnih struka.

Kao velika završnica ciklusa održan je trodnevni arhitektonski skup Nekonferencija - Izvan granica gdje su se u ugodnom okruženju Laube – Kuće za ljude i umjetnost upoznali i družili žiratori Francois Roche i Hrvoje Njirić, gošća kustosica Eva Franch i Gilabert, autori nagrađenih radova pojedinih natječaja i ostali sudionici te u kreativnim radionicama nastojali diskutirati otvorene teme i stvoriti poticaj za daljnji kreativan rad. Unutar trodnevnih događanja okupilo se gotovo 200 sudionika.

U sklopu skupa pripremljena je izložba nagrađenih natječajnih radova koja je otvorena na svečanoj dodjeli nagrada. Za postav izložbe glavni i odgovorni su Ana Dana Beroš i Ivan Zloušić koji su prostor Laube transformirali u zračni prostor ispunjen lebdećim rolama koje su zamotane skrivale sadržaje natječajnih radova. Odmotavanjem rola izložba je otvorena, a radovi su ponosno izvješeni i dani na uvid prisutnima. Glavne odlike ovog postava su fleksibilnost i interaktivnost izloženih materijala manifestirani kroz odmotane role za potrebe razgledavanje izložbe te zamotane role koje omogućuju nesmetano korištenje prostora za vrijeme radionica.

Nakon što je bila postavljena u prostoru Laube – Kuće za ljude i umjetnost, ova izložba je predstavljena i u Medijateci Francuskog instituta gdje će biti otvorena do 23.01.2012.

Radno vrijeme Medijateke:
utorak - petak : 12:30 – 19:30
subota : 11:00 – 14:00

Uskoro slijedi i novi ciklus Think Space natječaja (s predstavljanjem u Medijateci) o čemu ćete biti obaviješteni na web stranicama DAZ-a i Think Space-a.

 

Rezultati

Gradska knjižnica Grada Zagreba - PAROMLIN

28/02/2019

Objavljujemo rezultat Natječaja GRADSKE KNJIŽNICE GRADA ZAGREBA-PAROMLIN

Novosti

Program rada + članarine za 2019.

29/01/2019

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2019. godinu

Rezultati

Natječaj Dvorana za bacačke discipline Mladost

24/11/2018

Objavljujemo rezultat Natječaja za bacalište u sklopu Sportskog parka „Mladost“
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: