Godišnje nagrade UHA-e

Suvremena interpretacija tradicionalne zagorske hiže

Autor/izvor: DAZ 22/11/2012

Predstavljamo vam projekt Davora Matekovića - jednu od tri nominirane kuće za nagradu “Drago Galić” koja se dodjeljuje za najuspješnije ostvarenje na području stambene arhitekture u 2012. godini.

Iz autorovog opisa projekta:

Objekt za odmor smješten je na padini terena okružen prirodnim zelenilom, u blizini Kumrovca. Na parceli je zatečena tradicionalna zagorska hiža koja se adaptira prema suvremenim potrebama, poštujući pritom tradicionalna lokalna načela oblikovanja. Postojeći volumen se zadržava, te se na mjesto trijema interpolira stakleni kubus. Kako bi se otvorio južnom osunčanju kubus se izmiče izvan volumena, istovremeno tvoreći ulazni prostor. Staklene stijene imaju mogućnost otvaranja, te se postiže prožimanje unutarnjeg i vanjskog. Slama na krovu zamjenjuje se novom, prevlačeći se i preko pročelja, dok se zabati zamjenjuju novom drvenom oblogom. Prilaz objektu izveden je od drvenih panjeva. Postojeći kameni postament se zadržava, a novoprojektirana terasa oblaže se drvenim podom s koje se proteže pogled na impresivan zagorski krajolik.

presjeci i detalj krova

tlocrti

 

Autor: Davor Mateković
Suradnik: Oskar Rajko
Fotograf: Damir Fabijanić
Projektna tvrtka: PROARH
Godina projektiranja: 2011.
Godina dovršetka gradnje: 2012.

Rezultati

Gradska knjižnica Grada Zagreba - PAROMLIN

28/02/2019

Objavljujemo rezultat Natječaja GRADSKE KNJIŽNICE GRADA ZAGREBA-PAROMLIN

Novosti

Program rada + članarine za 2019.

29/01/2019

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2019. godinu

Rezultati

Natječaj Dvorana za bacačke discipline Mladost

24/11/2018

Objavljujemo rezultat Natječaja za bacalište u sklopu Sportskog parka „Mladost“
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: