Poljoprivreda

Suvremena arhitektura za kokoši

Autor/izvor: DAZ / dezeen.com 20/02/2015

Sheffer Chicken Coop ureda Architecture Research Office je suvremena nastamba drvene konstrukcije s metalnom oblogom, rasvjetom i prirodnom ventilacijom za – osam kokoši.

Prije projektiranja „nastambe“ njuroški studio Architecture Research Office (ARO) radio je istraživanja o potrebama i navikama kvalitetnog uzgoja peradi s ciljem projektiranja habitata s odgovarajućim stupnjem topline, ventilacije i prostora.
Kokošinjac izveden za farmu u East Hamptonu bazoran je na lučnoj drvenoj strukturi. Zabatne obloge su od cedra, a kokošinjac je presvućen jednostrukim aluminijiskim pločama s otvorima za ventilaciju.U unutrašnjost se pristupa s dvije strane, jedne za ljude, druge za životinje, a pri projektiranju se uzimao u obzir niz faktora, kao pto je veličina kokoši, gnjezda, klimatski uvjeti i slično.
Kroz istraživanje tim arhitekata je utvrdio i čak šest potencijalnih prijetnji za kokoši nesilice. Stoga je cijela nastamba ograđena žicom, a temelji izvedeni od betona da bi se spriječio pristup lisicama kopanjem, ističe Stephan Casell, jedan od tri osnivača ureda.

O arhitekturi za kokoši smo već pisali ovdje, a na linku možete pronaći još inovativnih pristupa nastambama za pernate prijatelje.

izvor: dezeen.com

Prije projektiranja style=

Rezultati

Ambulanta Gračani

06/03/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja zamjenskog objekta Dom zdravlja Zagreb Centar – AMBULANTA GRAČANI

DAZ

Program rada + članarine za 2020.

20/02/2020

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2020. godinu.

Rezultati

Ambulanta Špansko

17/01/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja za NOVI OBJEKT DOMA ZDRAVLJA ZAGREB ZAPAD – AMBULANTA ŠPANSKO.
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: