Ciklus predavanja Hrvatske komore arhitekata

Suvremena arhitektura - inženjerski pristup europski majstori detalja u Hrvatskoj - Švicarska

Autor/izvor: DAZ / HKA 20/05/2014

U Trećoj sezoni Ciklusa Suvremena arhitektura - inženjerski pristup europski majstori detalja u Hrvatskoj Hrvatska komora arhitekata poziva na 3. predavanje u ciklusu švicarskog arhitekta Jürg Conzetta iz Chura. Ugledni švicarski statičar i konstrukter održati že predavanje u Zagrebu, u Velikoj dvorani Arhitektonskog fakulteta, Kačićeva 26, u četvrtak, 22. svibnja 2014. godine, s početkom u 16,00 sati.

Ulaz je slobodan uz prijavu na http://www.arhitekti-hka.hr/hr/strucno-usavrsavanje/prijava-na-skupove/ ili s prijavnicom u prilogu.

Pri online prijavi za članove HKA koji imaju korisničko ime i lozinku potrebno je prvo se prijaviti na stranicu Komore na naslovnici, a onda pod stručno usavršavanje, prijave na skupove, (gornji link) prijaviti se na skup.
Predavanje se u Programu stručnog usavršavanja boduje s tri (3) boda.
Ovo predavanje u svojstvu sponzora prati tvrtka VELUX Hrvatska d.o.o.

Ukoliko još uvijek ne znate sve o Ciklusu:

Promišljajući pristup arhitekturi s inženjerskog aspekta, u nadolazećim mjesecima ponovno ćemo aktualizirati temu kako poznavanje i kvaliteta tehničkih detalja utječu na promišljanje i izvedbu arhitektonskih djela. Suvremena arhitektura je, više nego ikada, rezultat spoja različitih disciplina, a mi ćemo Vam, kroz vrhunske primjere europske arhitekture pokazati kako inventivno upotrijebljeni različiti materijali i tehnološki koncepti utječu na cjelokupnu sliku poznatih ostvarenja, s osvrtom na potrebu uravnoteženja svih disciplina u međusobnom snažnom integriranju.

Renomirani arhitekti ili glavni projektanti poznatih projekata iz raznih europskih zemalja u nekoliko blokova predavanja, prezentirat će u tom smislu svoje radove. Na taj način želimo promovirati kvalitetan inženjerski pristup u razradi arhitektonskog koncepta i time ukazati na ljepotu i mjesto koje u arhitektonskom stvaralaštvu ima tehnička izvedba, te važnost produbljivanja znanja i saznanja o specifičnim tehnologijama, konstruktivnim sustavima i tehničkim rješenjima.

Cilj ovog Ciklusa je da se s vremenom obnovi tradicija po kojoj je zagrebačka škola arhitekture i bila poznata – po izvrsno riješenim detaljima i vrhunskim tehničkim i tehnološkim konceptima.

PRIJAVNICA

Rezultati

Gradska knjižnica Grada Zagreba - PAROMLIN

28/02/2019

Objavljujemo rezultat Natječaja GRADSKE KNJIŽNICE GRADA ZAGREBA-PAROMLIN

Novosti

Program rada + članarine za 2019.

29/01/2019

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2019. godinu

Rezultati

Natječaj Dvorana za bacačke discipline Mladost

24/11/2018

Objavljujemo rezultat Natječaja za bacalište u sklopu Sportskog parka „Mladost“
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: