Predavanje

Suvremena arhitektura – inženjerski pristup

Autor/izvor: HKA 07/02/2012

Hrvatska komora arhitekata, u sklopu Programa stalnog stručnog usavršavanja, započinje s ciklusom predavanja pod nazivom Suvremena arhitektura – inženjerski pristup: Europski majstori detalja u Hrvatskoj. Pozvani su članovi Komore i regionalnih društava, studenti i sva zainteresirana javnost da se prijave za sudjelovanje u ciklusu predavanja (ulaz je besplatan).

Ciklus predavanja Hrvatske komore arhitekata:

Suvremena arhitektura – Inženjerski pristup
Europski majstori detalja u Hrvatskoj

Hrvatska komora arhitekata, u sklopu Programa stalnog stručnog usavršavanja, započinje s ciklusom predavanja pod nazivom "Suvremena arhitektura – inženjerski pristup".

Promišljajući pristup arhitekturi s inženjerskog aspekta, u nadolazećim mjesecima, aktualizirat ćemo temu kako poznavanje i kvaliteta tehničkih detalja utječu na promišljanje i izvedbu arhitektonskih djela. Suvremena arhitektura je, više nego ikada, rezultat spoja različitih disciplina, a mi ćemo Vam, kroz vrhunske primjere europske arhitekture pokazati, kako inventivno upotrijebljeni različiti materijali i tehnološki koncepti utječu na cjelokupnu sliku poznatih ostvarenja, s osvrtom na potrebu uravnoteženja svih disciplina u međusobnom snažnom integriranju.

Renomirani arhitekti ili glavni projektanti poznatih projekata iz raznih europskih zemalja u nekoliko blokova predavanja, prezentirat će u tom smislu svoje radove. Na taj način želimo promovirati kvalitetan inženjerski pristup u razradi arhitektonskog koncepta i time ukazati na ljepotu i mjesto koje u arhitektonskom stvaralaštvu ima tehnička izvedba, te važnost produbljivanja znanja i saznanja o specifičnim tehnologijama, konstruktivnim sustavima i tehničkim rješenjima.

Cilj ovog Ciklusa je da se s vremenom obnovi tradicija po kojoj je zagrebačka škola arhitekture i bila poznata – po izvrsno rješenim detaljima i vrhunskim tehničkim i tehnološkim konceptima.

Predavanja će se održavati u mjesečnom ritmu, s početkom krajem veljače, u Velikoj dvorani Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu.

Pozvani su članovi Komore i regionalnih društava, studenti i sva zainteresirana javnost da se prijave za sudjelovanje u ciklusu predavanja (ulaz je besplatan).

O detaljima uskoro na stranicama HKA.

Rezultati

Gradska knjižnica Grada Zagreba - PAROMLIN

28/02/2019

Objavljujemo rezultat Natječaja GRADSKE KNJIŽNICE GRADA ZAGREBA-PAROMLIN

Novosti

Program rada + članarine za 2019.

29/01/2019

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2019. godinu

Rezultati

Natječaj Dvorana za bacačke discipline Mladost

24/11/2018

Objavljujemo rezultat Natječaja za bacalište u sklopu Sportskog parka „Mladost“
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: