Dan D

Sudjelujte na Danu D 2012!

Autor/izvor: HDD 16/04/2012

Međunarodni festival dizajna DAN D objavio je poziv za sudjelovanje na središnjoj izložbi festivala, koja će i ovog puta okupiti najzanimljivije autore, autorice i autorske timove iz regije do 35 godina starosti. Dan D će se ove godine održati od 15. do 17. lipnja u Staroj klaonici u Zagrebu, a natječaj za sudjelovanje otvoren je do 8. 5. 2012.

Dan D i ove godine zajednički organiziraju HDD – Hrvatsko dizajnersko društvo i Pepermint u prostorima Stare klaonice u Heinzelovoj ulici u Zagrebu. U središtu pažnje i dalje je velika žirirana izložba 100 najboljih mladih autora i timova iz regije koji predstavljaju svoje koncepte, samoinicirane i naručene radove u području dizajna vizualnih komunikacija, industrijskog dizajna, modnog dizajna, dizajna novih medija, itd. Cilj cijelog projekta od osnutka 2010. do danas je podržati i promovirati rad kvalitetnih mladih autora, osigurati vidljivost njihovog rada u javnosti, ali i učvrstiti suradnju pojedinaca, institucija i dizajnerskih inicijativa iz regije te stvarati i razvijati veze s partnerima iz područja gospodarstva.

Najavljeno je i nekoliko promjena u samom formatu, pa će se Dan D ove godine programski proširiti na tri dana, a uvedeni su novi sadržaji kako bi se dodatno ohrabrila interakcija između izlagača i potencijalnih naručitelja dizajna - poduzetnika i obrtnika. Upravo to je svrha početnog, Radnog dana D, ciljano osmišljenog s namjerom povezivanja i stimuliranja suradnje mladih dizajnera i poduzetnika, a uključuje različite forme: edukativna predavanja na temu design managementa te uspješnih suradnji dizajnera i poduzetnika, predstavljanje kvalitetnih primjera takvih suradnji koje su dovele do uspješnih proizvoda, speed-dating, razgledavanje izložbe uz stručna vodstva, dinamične neformalne sastanke i prezentacije. Kroz neformalni jednodnevni coworking session potaknut će se i zajednički rad, razmjena ideja i produktivne suradnje na licu mjesta.

Prošle godine pokrenuti D-market, kao ogledalo nekomercijalnoj središnjoj izložbi, vraća se i u 2012. te ponovno predstavlja probrane domaće i regionalne dizajnerske brendove, nositelje malih, ali za podizanje ljestvice kvalitete, nezaobilaznih produkcija. Očekuje nas i niz gostujućih izložbi, među kojima je Mikserova inicijativa Young Balkan Designers, ali i upravo lansirani projekt Design Tourism: Croatian Holiday '12, internacionalna platforma Ministry of Pleasure te nekoliko drugih. Dan D ponovno donosi i predavanja inozemnih dizajnera i teoretičara dizajna, maratonske prezentacije autora, autorica i timova, i naravno, puno druženja i zabave.



Zašto Dan D?

Zato što želimo vidjeti što radite, kako i s kim to radite! I zato što znamo da nismo jedini. Mislimo da produkcija mladih dizajnera mora imati široku vidljivost, da mnoge perspektivne ideje nezasluženo ostaju u ladicama, da te ideje treba izložiti znatiželjnim pogledima, pohvalama, kritici, daljnjem dijeljenju ali ponajprije - drugim ljudima, sadašnjim i budućim prijateljima, suradnicima i partnerima. Dan D je mjesto susreta i spajanja, umrežavanja, žive diskusije, neformalnog druženja, zajedničkog rada, razmjene iskustava. Mjesto sudara vas i vaših projekata s realnošću, u kojem vam nitko neće reći - to je nemoguće, ne može se napraviti - jer ćete vi na licu mjesta dokazati da se može. Što god radili činit ćete to zajedno, s kolegama s faksa, s kolegama iz drugih zemalja regije, s ljudima s kojima dijelite interes za dizajn i za svijet koji tim dizajnom oblikujete, mijenjate, činite boljim, drugačijim, zanimljivijim.



Dan D od prvog izdanja 2010. godine nastoji izvući na svjetlo dana snagu i potencijale koje nose mladi dizajneri i dizajnerice, oni koji se trenutno školuju ili su završili studij, već djeluju na sceni ili će na nju tek kročiti, ali unutar dobne granice do 35 godina. Zanimaju nas i studentski projekti nastali u okviru visokoškolskih ustanova, stimuliranje samostalne produkcije i strategija samo-predstavljanja. Zanima nas kako komunicirate s partnerima, klijentima, kulturnom scenom, industrijom. Zanima nas razvijanje projekata koji bi predstavljali značajan adut konkurentnosti ekonomije u regiji, ali i onih koji unapređuju društvo u kojem živimo. Zalažemo se za učvršćivanje suradnje autora, institucija, dizajnerskih inicijativa i partnera iz područja industrije, poduzetništva i obrta na području regije i šire.

Tražimo vaše već realizirane radove ili posebno osmišljene za Dan D, naručene ili samoinicirane radove, mentorirane ili samostalne projekte u svim područjima dizajna - produkt dizajn, vizualne komunikacije, modni dizajn, koncept itd. - sve ono što mislite da vas najbolje predstavlja!

Prijave za sudjelovanje na Danu D 2012 zaprimaju se najkasnije do utorka 8. 5. 2012. 
Detalje o natječaju i pravila sudjelovanja pročitajte ovdje: http://www.dan-d.info/2012/hr/dan-d-informacije-o-sudjelovanju.html

fb page
fb event

Dan D zajednički organiziraju Hrvatsko dizajnersko društvo i Pepermint, u suradnji sa Studijem dizajna.


Fotografije su s Dana D u Klaonici 2011. godine

Rezultati

DOM ZA STARIJE DUBRAVA

30/08/2023

Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja DOMA ZA STARIJE DUBRAVA.

Rezultati

Prostor središta Trešnjevke

23/12/2020

Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja PROSTORA SREDIŠTA TREŠNJEVKE.

Rezultati

Dječji vrtić Brezovica

15/12/2020

Rezultati natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja ZGRADE DJEČJEG VRTIĆA U BREZOVICI.

  • Rezultati

    DOM ZA STARIJE DUBRAVA

    30.8.2023.

    Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja DOMA ZA STARIJE DUBRAVA.

  • Rezultati

    Prostor središta Trešnjevke

    23.12.2020.

    Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja PROSTORA SREDIŠTA TREŠNJEVKE.

  • Rezultati

    Dječji vrtić Brezovica

    15.12.2020.

    Rezultati natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja ZGRADE DJEČJEG VRTIĆA U BREZOVICI.



 





Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:



 



 

 


 



Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:



Partneri:



Medijski partneri:



Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2024 DAZ.