Muzej

Snøhetta osvojila natječaj za Lascaux IV

Autor/izvor: DAZ 05/03/2013

Snøhetta će s partnerima raditi muzejski kompleks Lascaux IV u francuskom departmanu Dordogne.

1940. nedaleko od francuskog gradića Montignaca 4 dječaka u potrazi za izgubljenim psom su slučajno otkrili glavnu špilju Lascaux s crtežima jelena, bikova, medvjeda, bizona i drugih životinja. Crteži su iz paleolitskog razdoblja, stari preko 17 000 godina. 1963. su špilje zatvorene za javnost zbog propadanja crteža putem emisija ugljičnog dioksida mnogobrojnih posjetitelja. 1979. Lascaux je dodan na popis svjetske baštine te slovi kao „Sikstinska kapela prapovijesnog doba“

Na nedavno raspisanom natječaju za muzejski centar koji će omogućiti posjet i vizualno iskustvo drevnih crteža pobijedio je norveški arhitektonski ured Snøhetta zajedno sa Duncan Lewis Scape Architecture i CassinMann Ltd. Projekt Lascaux IV će se logičnim slijedom većinom nalaziti ispod zemlje, čime će se sačuvati integritet kompleksa tunela i dvorana povijesnog mjesta.

Rok za završetak projekta je 2015. godina do onda virtualni obilazak špilje možete pogledati ovdje.

Rezultati

Ambulanta Gračani

06/03/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja zamjenskog objekta Dom zdravlja Zagreb Centar – AMBULANTA GRAČANI

DAZ

Program rada + članarine za 2020.

20/02/2020

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2020. godinu.

Rezultati

Ambulanta Špansko

17/01/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja za NOVI OBJEKT DOMA ZDRAVLJA ZAGREB ZAPAD – AMBULANTA ŠPANSKO.
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: