Natječaj

Rezultati natječaja: Bor s nama 2011

Autor/izvor: HDD 13/11/2011

Hrvatsko dizajnersko društvo drugu godinu za redom organizira natječaj Bor s nama kojim želi potaknuti mlade dizajnere na promišljanje i interpretaciju tradicionalnih božićnih elemenata. Ove godine pristiglo je 50 radova, a stručni žiri dodijelio je 4 jednakovrijedne nagrade i 2 pohvale. Pogledajte kakvi će se ukrasi nositi na božičnim jelkama (ili negdje drugdje) u sezoni 2011/2012. 

Bor s nama - Christmas Tree Superstore je tradicionalna godišnja izložba dizajnerskih radova na temu reinterpretacije božićnog drvca, darova i dekoracija. Projekt razmatra ekološke i kulturološke aspekte kićenja božićnog drvca i pripadajućih rituala i običaja, te prezentira nepretenciozna, inteligentna, komunikativna i kritička alternativna rješenja ili ekstenziju već postojećih. Cilj je ohrabriti i originalnu proizvodnju koja bi imala potencijal daljnjeg razvoja, i izvan okvira natječaja i izložbe Bor s nama. Izložba Bor s nama - Christmas Tree Superstore otvorit će se u HDD galeriji u subotu 10. prosinca u 12 sati, a trajat će do 7. siječnja 2012. 

Ocjenjivački sud u sastavu Marko Golub (HDD), Ksenija Jurinec (HDD), Narcisa Vukojević (HDD), Dijana Basta (Cerovski Print Boutique), Maja Mišić (Cerovski Print Boutique) i Mirna Despot (Igepa-Plana), odlučio je dodijeliti četiri jednakovrijedne nagrade te dvije pohvale. Glavni razlog za takvu raspodjelu bila je prosudba žirija da su sva četiri rada na svjež, inteligentan i zanimljiv način odgovorila na neki od različitih aspekata teme koji su bili istaknuti u tekstu natječaja. Budući da su upravo svojim međusobno različitim pristupima ostvarili nove vrijednosti, odlučeno je da će radovi biti jednako visoko ocijenjeni. 
 
Četiri jednakovrijedne nagrade dodijeljene su radovima:
 
Naziv rada: Borigami
Autorica: Bojana Bota
Nagrada: 4000 knNaziv rada: Merry Everyday
Autorica: Ana Rimac
Nagrada: 4000 kn
 


Naziv rada: X-mas Pompom kit
Autorice: Nina Bačun i Roberta Bratović
Nagrada: 4000 kn
 
 
Naziv rada: QR* kuglice
Autorica: Matea Topić
Nagrada: 4000 kn
 


Osim četiri jednakovrijedno nagrađena, dva rada zaslužila su  pohvale Ocjenjivačkog suda:

Naziv rada: Borda
Autori: Laboratorium /  Alenka Lalić, Saša Stubičar, Orsat Franković, Ivana Vučić
 
Naziv rada: Moj izBOR
Autorica: Petra Križan
 
Opise nagrađenih radova i cjelokupan popis radova koji će biti predstavljeni na izložbi možete pogledati na stranicama HDD-a.

 

Rezultati

Ambulanta Gračani

06/03/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja zamjenskog objekta Dom zdravlja Zagreb Centar – AMBULANTA GRAČANI

DAZ

Program rada + članarine za 2020.

20/02/2020

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2020. godinu.

Rezultati

Ambulanta Špansko

17/01/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja za NOVI OBJEKT DOMA ZDRAVLJA ZAGREB ZAPAD – AMBULANTA ŠPANSKO.
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: