Radionica

Radionica za prostorni i sadržajni razvoj Studentskog centra

Autor/izvor: DAZ / SC 05/12/2014

U sklopu ovogodišnjeg 11. Velesajma kulture koji se održava u Studentskom centru u Zagrebu od 11. do 13. prosinca, u organizaciji dizajnerskog kolektiva Oaza održava se i radionica za prostorni i sadržajni razvoj Studentskog centra od 8. do 12. prosinca 2014.

Na osnovu predavanja o prostornom razvoju, koncepciji i sadržajima Studentskog Centra kroz nekoliko zadnjih desetljeća do danas, empirijskog istraživanja, analize uz stručnu pomoć urbanih antropologa i mapiranja trenutnog stanja, polaznici će reagirati na okruženje i uočene probleme. Očekuju se rezultati u obliku konkretnih sadržajnih prijedloga, koji uključuju prostorne intervencije i instalacije, nove scenarije revitalizacije prostora, isl. kroz korištenje znanja iz područja arhitekture, produkt dizajna, grafičkog i iskustvenog dizajna. Naglasak radionice je na interdisciplinarnom timskom radu (arhitekt . dizajner . sociolog).

Ciljevi i rezultati radionice
Cilj radionice je generirati i testirati nove potencijalne sadržaje i prostorne namjene lokacije predvorja kina SC, uzimajući u obzir povijesne, kontekstualne, sociološke i dr. parametre.

Očekivani rezultati.
Publikacija, kao dokumentacija rezultata kao baza za realizaciju idejnih rješenja u daljnjoj organizaciji programa Kulture Promjene SC-a . Blog, zapisnik radioničkog procesa (od analize prostora i njegovog korištenja, detektiranih potencijala i testiranja pojedinih modela) . Izložba idejnih rješenja i implementacije pojedinih segmenata (ukoliko je moguće) . Javna prezentacija rezultata radionice i diskusija s gostujućim predavačima . Jedan od mogućih dugoročnih rezultata radionice je kreiranje studentskih interdisciplinarnih timova za osmišljavanje sadržajnih i prostornih programa predvorja te uredničko-organizacijsko vodstvo istih.

Od polaznika se očekuje da donesu vlastita prijenosna računala za rad, ostala oprema biti će osigurana od strane organizatora. Program preuzmite ovdje.

Rezultati

Gradska knjižnica Grada Zagreba - PAROMLIN

28/02/2019

Objavljujemo rezultat Natječaja GRADSKE KNJIŽNICE GRADA ZAGREBA-PAROMLIN

Novosti

Program rada + članarine za 2019.

29/01/2019

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2019. godinu

Rezultati

Natječaj Dvorana za bacačke discipline Mladost

24/11/2018

Objavljujemo rezultat Natječaja za bacalište u sklopu Sportskog parka „Mladost“
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: