Drvo je prvo

Putujući image paviljon Pašta

Autor/izvor: DAZ 12/10/2012

Na 39. Ambienti – međunarodnom sajmu namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije na Zagrebačkom Velesajmu premijerno je predstavljen Putujući image paviljon Pašta, koji predstavlja Hrvatsku drvnu industriju u okviru projekta Drvo je prvo, a projektirali su ga SODAarhitekti.

Projekt je nastao s idejom projektiranja paviljona kojim bi se napravio korak naprijed u prezentaciji promotivno edukativne akcije Drvo je prvo čiji su nositelji Hrvatska gospodarska komora, Ministarstvo poljoprivrede i Hrvatske šume.

Svojom pojavnošću funkcionira kao atraktor posjetitelja na sajmovima i ostalim manifestacijema na kojima će gostovati. Ideja je bila stvoriti okvir za informiranje, druženje i odvijanje različitih događaja (koncerti, tribine, predavanja...) koji imaju svrhu promocije akcije DJP i drveta kao savršenog prirodnog i ekološki prihvatljivog materijala za gradnju i izradu namještaja.

Paviljon je napravljen od 160 rudimentarnih građevnih elemenata – drvenih greda od različitih vrsta 14x14x400cm koje su sastavljene u nepravilnu dinamičnu strukturu. Elementi su međusobno spojeni navojnim šipkama i maticama.

Paviljon je prijenosan – može se demontirati i ponovno montirati na različitim manifestacijama. Paviljon poziva na na interakciju sa svojom ovojnicom – na koju je moguće sjesti. Kroz interakciju se ostvaruje i edukativni aspekt – kroz prezentaciju – poučava o različitim vrstama drveta. Posjetitelji su u mogućnosti drvo osjetiti na brojne načine: taktilno – različitim načinima korištenja, mirisno – koktelom mirisa koje emitiraju različite vrste drveta, auditivno – gostovanjima glazbenika na drvenim instrumentima, vizualno...

Paviljon se može transformirati u različite druge strukture. Građa paviljona se može reciklirati – nastaviti koristiti u druge svrhe (kao donacija za izgradnju krovova, kao parkovni element...).

Paralelno s postavljanjem Pašte, SODAarhitekti su predstavili i novu web stranicu.

Ambientu možete posjetiti do 14. listopada 2012.

 

Rezultati

Gradska knjižnica Grada Zagreba - PAROMLIN

28/02/2019

Objavljujemo rezultat Natječaja GRADSKE KNJIŽNICE GRADA ZAGREBA-PAROMLIN

Novosti

Program rada + članarine za 2019.

29/01/2019

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2019. godinu

Rezultati

Natječaj Dvorana za bacačke discipline Mladost

24/11/2018

Objavljujemo rezultat Natječaja za bacalište u sklopu Sportskog parka „Mladost“
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: